Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli-Poika Parviainen lähtee pormestarikisaan – "Rakennamme kampanjamme niin, että voimme olla uskottavasti kuntavaalien suurin puolue Tampereella"

Näkökulma: Sisäministeriön valtiosihteeri uskoo, että hiilineutraalius, korona, sote ja elinvoima ovat tulevan pormestarin to do -listan kärjessä.

Tampereen tulevan pormestarin tärkeimmät tehtävät ovat varmistaa, että Tampere saavuttaa tavoitteensa eli hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä ja korona-ajan vauriot korjataan reilulla tavalla ja ilman lisäongelmia.

Lisäksi kaupunki pitää luotsata uuden sote-ratkaisun aikaan ja kaupungin vetovoimasta pitää huolehtia.

Näin listaa Olli-Poika Parviainen (vihr.), jota homman hoitaminen kiinnostaisi.

Viime viikolla kuntavaaliehdokkuutensa julkistanut Parviainen on luvannut olla käytettävissä myös, kun Tampereen vihreät järjestävät joulukuussa neuvoa-antavan jäsenkyselyn pormestariehdokkaasta.

– Poliitikot sanovat aina, että kysyntää on ollut. Nyt sitä oli paljon enemmän kuin osasin odottaakaan. Läpinäkyvyyden ja avoimuuden hengessä vihreät haluavat nimetä pormestariehdokkaan ennen vaaleja.

Parviainen kertoo keskustelleensa ehdokkuudesta työpaikallaan sisäministeriössä. Vajaat kaksi vuotta kestänyt pesti valtiosihteerinä on hänen mukaansa antanut lisäosaamista monien tulevan pormestarin eteen tulevien asioiden hoitamisessa.

– Tietoa on tullut paljon. Nyt näyttää, että sote etenee ja on tärkeää varmistaa, että palvelupolut eivät katkea siirtymän aikana. Päihde- ja huumeongelmien hoitamiseen tehtävä sisäministeriössä on antanut myös lisänäkökulmaa, vaikka ennaltaehkäisy ja ratkaisut ovat sosiaali- ja terveysministeriön alla.

Käsitteiden vetovoima ja elinvoima alle Parviainen listaa muun muassa kulttuurin, toimivan arjen ja esimerkiksi start up -yritysten eteenpäin viemisen.

– Meidän on varmistettava Tampereen asema Suomen vetovoimaisimpana kaupunkina, jossa kulttuurielämä kukoistaa ja arki on turvallista jokaiselle, maalailee Parviainen.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa iso vaalivoiton ottanut vihreät sai Tampereella 20 prosentin äänisaaliin nousten SDP:n ja kokoomuksen kantaan.

Viime viikolla syyskokoustanut Tampereen vihreät ilmoitti tavoitteekseen suurimman puolueen paikan, vaikka ainakin valtakunnallisesta gallupsuosiosta asialle on hankala löytää tukea.

– Me emme ole nyt gallupien ennakkosuosikki. SDP:llä on taustallaan pääministerin suosio ja Lauri Lyly on hoitanut tehtävänsä hyvin. Kisasta tulee kuitenkin kova ja rakennamme kampanjamme niin, että voimme olla uskottavasti kuntavaalien suurin puolue Tampereella.