Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalle valmistui tiekartta, jonka tarkoitus on viedä kohti hiilineutraalia maakuntaa

Pirkanmaalle on valmistunut hiilineutraali tiekartta vuodelle 2030. Se kokoaa strategisen kuvan maakunnan päästövähennysteemoista ja toimenpiteistä. Pirkanmaan liiton tiedotteen mukaan tiekartta tarjoaa työkaluja, joiden avulla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Tiekartan laatijoina ovat olleet Pirkanmaan liitto ja Pirkanmaan ELY-keskus. Työn tekemisessä on kuultu kuntia, maakunnassa toimivia organisaatioita ja eri alojen asiantuntijoita.

Maakuntahallitus hyväksyi tiekartan kokouksessaan tiistaina. Tiekartta viedään tiedoksi maakuntavaltuustolle.

Tiekarttaa kuvaillaan eräänlaiseksi työkalupakiksi. Kunnat ja muut maakunnan toimijat voivat poimia siitä ilmastotoimenpiteitä ja soveltaa osaksi omaa ilmastotyötään. Tiekartassa keskitytään ensisijaisesti ilmastomuutosta hillitseviin toimiin.

Ilmastonmuutoksen sopeutumiseen liittyviä toimia ei käsitellä tiekartassa. Kuntalaisia koskevat toimenpiteet on rajattu tiekartasta pois, koska ne käsitellään kuntien omissa hiilineutraalitiekartoissa.

Mainitut päästövähennysten pääteemat ovat liikenne ja liikkuminen, energiantuotanto ja energiatehokkuus, yhdyskuntarakenne ja rakentaminen, elinkeinoelämän vastuulliset ratkaisut, maa- ja metsätalous sekä hiilinielut ja kompensointi.