Vain elämää-tähti Herra Ylppö esiintyy perjantaina loppuunmyydylle G Livelabille – ”Tampereella ei hienostella!”

Musiikki: Pitkän linjan laulaja ja musiikintekijä on nyt yksi Suomen seuratuimmista artisteista. Uran rakentumisessa Tampereella on keskeinen rooli.

Herra Ylppö on tottunut huudattamaan yleisöä jo ennen Vain elämää -ohjelman suosiota. Nyt perjantaina mies esiintyy yhtyeineen jo ennakkoon loppuunmyydylle G Livelabille Tampereella. Anssi Koskinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella on keskeinen merkitys siihen, että satakuntalaislähtöinen Herra Ylppö on vuonna 2020 Vain elämää -ohjelman myötä yksi Suomen seuratuimmista artisteista.

– Siellä esitetyn keikan ansiosta Maj Karma sai 1990-luvun lopussa levytyssopimuksen. Tiedettiin, että kun lähdetään Tampereelle keikalle, sinne tulee aina hyvin jengiä paikalle. Sitten kutsuimme Megamanian Atte Blomin katsomaan keikkaa, Ylppö muistelee.

Harjavaltalaislähtöinen Maj Karma on se yhtye, josta Ylppö tuli ensin tutuksi. Sitten tuli mukaan jo toimintansa lopettanut Ihmiset-yhtye ja nyt Ylppö tekee keikkoja Ex-yhtyeen kanssa.

Vain elämää-suosion ansiosta perjantain Ex-keikka G Livelabissa myi jo hyvissä ajoin ennakkoon loppuun. Tammikuussa on lähtökohtaisesti luvassa keikka Olympiassa, mikäli korona ei sotke suunnitelmia.

– Artistin näkökulmasta Tampere on ollut aina vahva paikka. Se on rock-paikkakunta, siellä ei hienostella.

Perjantaina Ylppö ei todennäköisesti vietä kisastudiota Vain elämää-ohjelman aikoihin. Luvassa on sanoittaja-laulaja Mariskan päivä, ja Ylpön biisivalinta on päätynyt ennakkoon julkaistuksi.

Vain elämää -ohjelma on esitellyt vaihtoehtoisessa rockissa kunnostautuneesta Ylpöstä uusiakin puolia. Tuttu vaarallisuus on tallella, mutta mukaan on tullut paljon muitakin sävyjä.

– Viimeiset kaksi vuotta olen laulanut varmasti enemmän kuin koskaan. Olen tähän asti ollut hiukan huono melodioiden kanssa, mutta päätin että nyt se puoli otetaan kunnolla haltuun, laulaja sanoo.

Esimerkkinä uudistumisesta on nähty Arja Korisevan päivänä esitetty Leipää, lempee ja lämpöö, joka sai jo esityspäivänään valtavan suosion, ja sitä on kuultu myös Ex-yhtyeen keikoilla.

– Se on kaiken lisäksi myös rakenteeltaan tosi kiehtova biisi. Säkeistö tulee yhden kerran ja sen jälkeen siihen ei enää palata.

Mitä sitten tapahtui Ylpön päivänä Hirvensalmella? Sen anti nähdään ja kuullaan tuotantokauden viimeisessä jaksossa perjantaina 27. marraskuuta.

– Sen voi sanoa, että päivä menee varmuudella elämäni kymmenen parhaan päivän joukkoon. Pöydässä on omaa lempiviiniä, juot sitä ja sitten katselet, miten joku Arja Koriseva menee ja esittää oman versionsa Ylpön biisistä. Toivoin lähtökohtaisesti, että muut eivät käsittele meikäläisen tuotantoa mitenkään silkkihansikkaat kädessä, ja siinä varmasti onnistuttiin aika hyvin, Ylppö kuvailee.

Mitä sitten tapahtuu laulajalle jatkossa? Hän sanoo, että ohjelman kokemukset saattoivat muokata artistikuvaa ja musiikin tyyliä pysyvästikin.

– Ylppö tekee varmasti tulevaisuudessa erilaista kamaa kuin mitä tähän asti, hän vihjaa.

Herra Ylppö

Syntyi vuonna 1973 Harjavallassa Mikko Mäntymäkenä. Asiakirjoissa etunimi on nykyisin kaurismäkeläisittäin Frank.

Asuu Porvoossa, kaksi lasta.

Esiintyy Tampereella Ex-yhtyeensä kanssa perjantaina 20.11. G Livelabissa ja Olympiassa ensi vuonna tiistaina 5. tammikuuta.

Tuli julkisuuteen harjavaltalaisen Maj Karma-yhtyeen laulajana. Maj Karma on tällä hetkellä tauolla, mutta jatkaa edelleen toimintaansa.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut