Työntekijä sai ilmastointiputkesta päähänsä kirkon hissikuilussa – Rakennusyhtiölle ja viidelle vastuuhenkilölle syytteet

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt kuluvalla viikolla asiakokonaisuutta, jossa yhteensä viittä työnantajan edustajaa sekä työnantajaa, pirkanmaalaista rakennusyhtiötä syytetään työturvallisuusrikoksista. Kaikille vaaditaan sakkorangaistuksia ja yhtiölle erikseen yhteisösakkoa.

Asia ajoittuu elokuuhun 2018, jolloin yhtiölle töitä tehnyt työntekijä joutui onnettomuuteen täkäläisen kirkon rakennustyömaalla. Työntekijä oli tehnyt töitä rakennustyömaan hissikuilussa, kun hänen päähänsä oli pudonnut kolme kerrosta ylempää ilmastointiputken kulmapala. Työntekijän henki pelastui suojakypärän ansiosta, mutta isku oli niin voimakas, että kypärä halkesi sen voimasta ja työntekijän niska kipeytyi.

Yhtä työnantajan edustajaa syytetään työturvallisuusrikoksesta sillä perusteella, että tämä on laiminlyönyt valvoa, että alemmat esimiehet hoitavat heille uskotut työturvallisuuteen liittyvät tehtävät. Yksi syytetty on työmaalle määritelty turvallisuuskoordinaattori.

Yhtiölle vaaditaan erikseen 15 000 – 20 000 euron suuruista yhteisösakkoa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut