Sopimattomia twiittejä, kiistaa istumajärjestyksestä... – Anna-Kaisa Ikonen joutui ojentamaan tamperelaisvaltuutettuja äidillisesti

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) joutui ojentamaan valtuutettuja äidilliseen tapaan. Johanna Erjonsalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosella on monta roolia: hän on paitsi istuva kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, mutta myös perheenäiti.

Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyivät, kun Ikonen aloitteli Tampereen kaupunginvaltuuston budjettikokousta maanantaiaamuna. Tiedoksi merkittävissä asioissa oli muun muassa sosialidemokraattien ryhmän ja ryhmästä eronneen neljän valtuutetun ja yhden varavaltuutetun ryhmän kiistaa istumajärjestyksestä.

SDP:n valtuustoryhmästä oli tullut ajatus saada eronneiden ryhmälle uusi sijoituspaikka valtuuston kokouksissa. Tämä ei ole kuitenkaan korona-ajan suurimpia murheita.

– Suositus on, että näinä aikoina ei mielellään tulla valtuustosaliin lainkaan, vaan kokoukset toteutetaan etänä, Ikonen huomautti.

Tampereen kaupunginvaltuutetut ovat totutusti myös ahkeria Twitterin käyttäjiä. Edellisessä valtuuston kokouksessa, jossa käsiteltiin ratikan kakkosvaiheen toteutumista, tunnetila oli kuitenkin noussut siinä määrin korkeaksi että sen kautta syntyneistä twiiteistä oli herännyt myös mielipahaa.

– Kehoitankin valtuutettuja asiallisuuteen sekä valtuuston kokouksessa että sosiaalisessa mediassa valtuuston päätöksistä käytävässä keskustelussa ja kommentoinnissa, Ikonen huomautti.

Mahtui aamupäivään myös keventävääkin sisältöä. Keskustan Kalle Kiilin taustalla oli kuva Hämeenkadusta, jossa ratikkakiskot erottuivat selkeästi.

– Minä jo ajattelin että sinä olet siellä keskellä katua parhaillaan, Ikonen kommentoi.

– Kävin eilen ottamassa kuvan, Kiili kuittasi.

Uutista päivitetty 16.11. kello 14.26: SDP:stä erottautunut ryhmä koostuu neljästä valtuutetusta ja yhdestä varavaltuutetusta.

Uutista päivitetty 17.11. kello 9.19: Aloite istumapaikkajärjestyksen muuttamisesta oli tullut SDP:n valtuustoryhmältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut