Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Raevaara ei tue Lylyn budjettia – esittää talousarvion palauttamista uudelleen valmisteluun

Kaupunginvaltuutettu Aarne Raevaara ei innostu pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarvioesityksestä. Hän esittää sen palauttamista uudelleen valmisteluun.

– Tampere tarvitsee selkeän tahdon ja suunnan päästä eroon yhä lisääntyvästä velkaantumisesta ja yli varojen elämisestä. Esitän talousarvion palauttamista takaisin uudelleen valmisteluun, niin että se kuntalain edellyttämällä tavalla turvaa kunnan tehtävien hoitamisen. Esitän esityksen palauttamista, jotta kaikki investoinnit sisältävä investointikatto sekä hankkeiden priorisointi eli karsinta voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2021 alusta, Raevaara totesi puheenvuorossaan.

Raevaaralla on talousarvioesitykseen lisäksi neljä muutosesitystä. Niihin kuuluu muun muassa esitys vuoden 2021 alussa käyttöön otettavasta investointikatosta sekä esitys, joka peruisi luvan Tampereen Sähkölaitoksen myynnin valmistelusta.

– Tampere on koko Pirkanmaan veturi, siksi kaupungin pitää nykyisen sanelupolitiikan sijaan hakea aiempaa parempaa yhteistyötä alueen muiden kuntien kanssa.