Kolmen puolueen yhteinen valtuustoryhmä tukee Lauri Lylyn talousarvioesitystä – kiitosta sai esimerkiksi se, ettei veroja nosteta

Ilkka Sasi (kok.) piti kolmen puolueen yhteisryhmän puheenvuoron. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmä kannattaa pormestari Lauri Lylyn (sd.) koalition puolesta tekemiä muutosesityksiä.

– Kiitämme valtuustoryhmiä kuluneesta valtuustokaudesta, jota on leimannut talouden noususuhdanne ja sitä seurannut koronakriisi. Perusopetukseen on kyetty kuitenkin panostamaan ja samalla omaishoidon resursseja on edelleen mahdollistettu, ryhmäjohtaja Ilkka Sasi (kok.) kiitteli puheenvuorossaan.

Ryhmä on tyytyväinen esimerkiksi siihen, että verotus ei kiristy.

– Kaupunginvaltuuston viime syksynä linjaama verorauha taloussuunnittelukaudella on rauhoittanut veronkiristyspaineita. Tampereen työllisyydelle, elinvoimalle ja kilpailukyvylle on ollut olennaista, että esillä olleet vihjailut verotuksen jyrkästä kiristämisestä on kyetty ehkäisemään, Sasi kehui.

Ryhmä on tyytyväinen siihenkin, että Tampereen kaupunki vaikuttaa suhtautuvan kriittisesti pääministeri Sanna Marinin hallituksen maakuntamalliin.

– Riskinä on, että tamperelaisten palvelut heikkenevät, mutta säästöjä ei kuitenkaan saada. Tiukentuva suhtautuminen yksityisiin palveluntuottajiin heikentää paikallisten ja alueellisten ratkaisujen tekemistä.

Puheenvuorossa tuli esiin myös turvallisuusnäkökulma ja maahanmuutto

– Huumerikollisuus, häiritsevä kaupustelu ja samalla joidenkin maahanmuuttajaryhmien kotoutumiseen liittyvät ongelmat ovat heikentäneet turvallisuuden tunnetta Tampereen kaduilla. Valtuustoryhmämme tahtotila on, että sisäisen turvallisuuden kannalta oleellista työtä tekeville turvallisuusviranomaisillemme osoitetaan riittävät resurssit ja toimivaltuudet kaikissa tilanteissa, Sasi totesi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut