Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virtuaalisten kädentaitomessujen suosio yllätti järjestäjät – kävijäpiikki oli liikaa servereille

Ensimmäistä kertaa verkossa järjestettyjen Suomen Kädentaidot -virtuaalimessujen suosio yllätti järjestäjät. Messujen live-ohjelma lähetettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta. Live-ohjelmaa seurasi verkossa kaikkiaan 16 000 katsojaa.

Virtuaalimessuilla vieraili kolmen päivän aikana noi 17 000 kävijää.

Ohjelman suosio ja sen vaatima kapasiteetti yllättivät sekä messujärjestäjät että messualustan teknisen toteuttajan, minkä vuoksi messusivustolla jouduttiin tekemään muutoksia kesken messujen.

– Olemme erittäin pahoillamme, että osallistujat eivätkä näytteilleasettajat voineet nauttia tapahtumasta kaikilta osin täysimittaisesti. Huolimatta ammattilaisten suorittamasta kapasiteetin arvioinnista, tapahtuman käyttäjäpiikki oli liian suuri servereiden kapasiteetille. Servereiden prosessorit eivät skaalautuneet kyllin nopeasti, minkä vuoksi chat-toiminto hidasteli. Lopulta päätimme poistaa toiminnon kokonaisuudessaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä suoritimme vielä täysimittaisen servereiden migraation uudelle palveluntarjoajalle, mutta edes tämä ei ratkaissut ongelmaa kokonaisuudessaan, sanoo toimitusjohtaja Miikka Rosendahl Zoan Oy:stä tiedotteessa.

– Uuden äärellä ollessa emme halunneet heti luovuttaa chat-toimintojen suhteen, vaikka negatiivinen palaute pääasiassa koski juuri tätä virtuaalimessujen osa-aluetta. Kun sitten perjantain ja lauantain välisen yön isot toimenpiteet eivät tuoneet haluttua muutosta, oli päätös sulkea chat-toiminnot ainoa oikea teko, sillä se nopeutti sivuston toimintoja kaikilta osin. Virtuaalimessut ovat sekä meille että messuvieraille ja näytteilleasettajille uuden opettelua, johon liittyy lähes aina haasteita, toteavat Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen ja digikehityspäällikkö Maiju Kari tiedotteessa.

Suuren kiinnostuksen vuoksi live-ohjelma julkaistaan myöhemmin tallenteena Tampereen Messujen Youtube-kanavalla.

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma. Fyysisesti järjestetyssä tapahtumassa on ollut vuosittain noin 700 näytteilleasettajaa ja noin 50 000 kävijää. Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut. Suomen Kädentaidot -virtuaalimessut olivat ensimmäiset Tampereen Messut Oy:n pitämät täysin virtuaaliset messut.