Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset pitää Lylyn talousarviota "yllättävän hienona" – lisäisi mukaan kuitenkin vartioidun palautuskeskuksen ja leikkaisi ilmastobudjettia yli neljällä miljoonalla eurolla

Pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarvio sai kiitosta myös Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Lassi Kalevalta.

– Pormestarikoalitio on tehnyt yllättävän hienon talousarvion. Siinä on erinomaisia ulottuvuuksia sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, tasa-arvoisuuteen ja heikommasta huolen pitämiseen.

Mutta.

– Kuntalaisia kohtaan ei kuitenkaan ole reilua, jos kaikki puolueet ovat samaa harmaata massaa. Politiikassa tulee tarjota vaihtoehto, ehkä valonpilkahdus paremmasta, toivo huomisesta. Teemme siksi muutamia nostoja muutosesitystemme muodossa.

Ensimmäisenä puolue hakee suljettua ja vartioitua palautuskeskusta.

– Esitämme, että Tampereen kaupunki edistää valtion suuntaan alueelleen erikseen perustettavan suljetun ja vartioidun palautuskeskuksen toteuttamista. Palautuskeskus on tarkoitettu käännyttämispäätöksen tai karkotuspäätöksen saaneita ja mahdollisesti myös rikokseen syyllistyneitä henkilöitä varten, joilla ei ole laillista oikeutta olla Suomessa.

Ilmastobudjetista pitäisi napsaista pois noin 4,2 miljoonaa euroa.

– Antaa valtion kehittää ilmastotavoitteita eteenpäin ja myös huolehtia kustannuksista. Me perussuomalaiset emme Tampereella halua, että liian kunnianhimoiset ilmasto- ja päästötavoitteet ajavat lopunkin teollisuutemme pois.

Puolue esittää budjettiin muutamia muitakin lisäyksiä, joista yksi on kouluvalmentajamallin käyttöönotto.

– Tampereen tulee mielestämme vakinaistaa kouluvalmentajamalli ja lisää kouluvalmentajien määrää 7–8:lla valmentajalla siten, että saamme jokaiseen Tampereen 15 yhtenäiskouluun kouluvalmentajan.