Vasemmistoliitolta budjettiyllätys: kannattaa Lauri Lylyn talousarvioesitystä – "Vaikeassa tilanteessa yhteistyö tulevaisuuden puolesta on tärkeää"

Vasemmistoliitto liittyi mukaan pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarvioesityksen kannattajiin. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Keväällä 2018 potkut pormestari Lauri Lylyn (sd.) koalitiosta saanut Vasemmistoliitto liittyy budjettisopuun Tampereella. Valtuustoryhmä kannattaa pormestarin talousarvioesitystä.

Ryhmäpuheenjohtaja Mikko Aaltosen mukaan esitykseen lautakuntien työn pohjalta tehdyt, palvelutason säilyttämiseen pyrkivät kirjaukset ovat keskeinen syy sille, että vasemmistoliitto katsoo voivansa kannattaa tänään maanantaina valtuuston käsiteltävänä olevaa esitystä.

– Vuoden 2021 talousarvio on valmisteltu poikkeuksellisen hankalissa olosuhteissa. Koronapandemian vaikutukset talouteen ovat olleet massiiviset, mikä näkyy erityisesti kuntataloudessa. Maan hallitus on kuitenkin toiminut vastuullisesti ja tukenut kuntien taloutta, jotta pahimmalta on vältytty, Aaltonen totesi puheenvuorossaan.

Ryhmä on tyytyväinen myös siihen, ettei investointitason suhteen lähdetty tekemään äkkijarrutusta. Suurin osa kaupungin investoinneista kohdistuu talonrakennukseen, mikä tarkoittaa julkisten kiinteistöjen kuten päiväkotien ja koulujen rakentamista.

Kritiikkiäkin löytyi.

– Pitkällisistä keskusteluista huolimatta vielä vuoden 2021 talousarvioonkaan ei kirjattu määrärahoja nimien saamiseksi Kalevankankaan punaisten muistomerkkiin.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut