Sosialidemokraattien valtuustoryhmä tukee pormestari Lauri Lylyn talousarvioesitystä – "Se on sosiaalinen ja elvyttävä"

Kaupungin henkilöstö on venynyt ja joustanut erinomaisesti vaikeassa koronavuoden tilanteessa, totesi SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi omassa talousarviopuheessaan. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmä on tyytyväinen pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarvioehdotukseen. Ryhmän mukaan se on "sosiaalinen ja elvyttävä".

– Se luo sellaista talouspolitiikkaa, jota tässä hetkessä tarvitaan. Alijäämä on siedettävällä tasolla, peruspalvelut saadaan turvattua ja kaupungin kasvuun satsataan. Vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi noin 17 miljoonan alijäämäinen esitys on hyvä suoritus, kertoi ryhmän näkemyksistä SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi ryhmäpuheessaan talousarviovaltuuston kokouksen yhteydessä.

– Talousarvioehdotuksen keskeisin viesti on, että myös vaikeina aikoina kaupunki huolehtii niin ikäihmisistään, lapsistaan ja nuoristaan. Palvelulupauksista pidetään kiinni. Sosialidemokraateille on ollut kunnia- asia, että koulutuksesta ei tällä kaudella leikata, Salmi korostaa.

Salmen mukaan talousarvioehdotus tukee myös vahvasti työllisyyttä: investoinnit ovat korkealla tasolla ja työllisyyden hoitoon panostetaan lisää rahaa.

– Pääministeri Sanna Marinin johtaman hallituksen tekemät ratkaisut ovat lievittäneet ahdinkoamme 70 miljoonalla eurolla. Pitää kuitenkin muistaa, että hienon tilanteen taustalla on myös vahva työ talouden sopeuttamiseksi. Siitä kiitokset kaikille vastuullisille valtuustoryhmille ja etenkin pormestari Lauri Lylylle. Kiitokset kuuluvat myös kaupungin henkilöstölle, joka on venynyt ja joustanut erinomaisella tavalla tässä vaikeassa tilanteessa, Salmi kiitteli puheessaan.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut