Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä tukee pormestari Lauri Lylyn talousarvioesitystä – "Se on sosiaalinen ja elvyttävä"

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmä on tyytyväinen pormestari Lauri Lylyn (sd.) talousarvioehdotukseen. Ryhmän mukaan se on "sosiaalinen ja elvyttävä".

– Se luo sellaista talouspolitiikkaa, jota tässä hetkessä tarvitaan. Alijäämä on siedettävällä tasolla, peruspalvelut saadaan turvattua ja kaupungin kasvuun satsataan. Vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi noin 17 miljoonan alijäämäinen esitys on hyvä suoritus, kertoi ryhmän näkemyksistä SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi ryhmäpuheessaan talousarviovaltuuston kokouksen yhteydessä.

– Talousarvioehdotuksen keskeisin viesti on, että myös vaikeina aikoina kaupunki huolehtii niin ikäihmisistään, lapsistaan ja nuoristaan. Palvelulupauksista pidetään kiinni. Sosialidemokraateille on ollut kunnia- asia, että koulutuksesta ei tällä kaudella leikata, Salmi korostaa.

Salmen mukaan talousarvioehdotus tukee myös vahvasti työllisyyttä: investoinnit ovat korkealla tasolla ja työllisyyden hoitoon panostetaan lisää rahaa.

– Pääministeri Sanna Marinin johtaman hallituksen tekemät ratkaisut ovat lievittäneet ahdinkoamme 70 miljoonalla eurolla. Pitää kuitenkin muistaa, että hienon tilanteen taustalla on myös vahva työ talouden sopeuttamiseksi. Siitä kiitokset kaikille vastuullisille valtuustoryhmille ja etenkin pormestari Lauri Lylylle. Kiitokset kuuluvat myös kaupungin henkilöstölle, joka on venynyt ja joustanut erinomaisella tavalla tässä vaikeassa tilanteessa, Salmi kiitteli puheessaan.