Hämeenkatu kokonaan valmiiksi jopa vuoden etuajassa – Enää kaksi puuta istuttamatta

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Hämeenkadun kaikki työt valmistuvat ensi kesänä eli vuoden etuajassa, kertoo Raitiotieallianssi.

Ensi vuonna valmistuvat loput osuudet Hämeenkadun kiveystöistä Keskustorin kohdalla. Lisäksi ensi vuonna uusitaan vielä Aleksanterinkadun liittymä, jota on tällä hetkellä muokattu Hatanpään valtatien bussien kiertoreitin tarpeisiin.

Hämeenkadun koko katualueen uusiminen on erillistyö, jonka Tampereen kaupunki on tilannut Raitiotieallianssilta tehtäväksi raitiotien rakentamisen yhteydessä.

– Urakan alkuperäinen aikataulu oli vuoteen 2022, mutta työt ovat edenneet rivakasti etuajassa, ja loput kiveystyöt saadaan hyvin todennäköisesti valmiiksi ensi kesänä. Näin ollen työt valmistuisivat vuotta aiemmin kuin alun perin arvioitiin, Hämeenkadun aluevastaava Kimmo Lahti Raitiotieallianssista kertoo tiedotteessa.

Hämeenkadun uusiminen kokonaisuudessaan on ollut mittava urakka, sillä raitiotien lisäksi kadulle on uusittu kaikki jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan johdot ja putket sekä katu- ja tapahtumavalaistus, jotka on rakennettu katusuunnitelman mukaisiksi.

Loppusyksyn aikana saatiin istutettua myös lähes kaikki loput Hämeenkadun lehmukset, ainoastaan Aleksanterinkadun liittymään istutetaan kaksi lehmusta vielä ensi vuonna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut