Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Laservalmistaja voitti Pirkanmaan vientipalkinnon – Liikevaihdosta 98 prosenttia tulee viennistä

Lasereita syöpähoitoihin, genetiikkaan ja teollisiin sovelluksiin kehittävä ja valmistava Modulight Oy on saanut Tampereen kauppakamarin ja Tampereen nuorkauppakamarin Pirkanmaan vientipalkinnon 2020.

Modulightin noin 11 miljoonan euron liikevaihdosta 98 prosenttia tulee viennistä. Vienti vahvistui, kun yritys vuonna 2014 uusi strategiaansa ja päätti keskittyä terveysteknologiaan, erityisesti syöpähoitoihin, genetiikkaan ja silmälääketieteeseen, Yhdysvaltojen markkinoihin ja siellä isoihin yrityksiin.

– Markkinointi- ja myyntiaktiviteetit on edelleen kohdistettu täysin USA:han, ja se säteilee bisnestä ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Aasian-vienti kasvaa nopeimmin. Viennin osuus pysynee jatkossakin lähellä sataa prosenttia. Olemme toki iloisia, kun esimerkiksi TAYS päätyi ostamaan laserimme Silmäkeskukseensa, sanoo toimitusjohtaja Seppo Orsila tiedotteessa.

Tampereen nuorkauppakamarin perustama palkinto on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Vuodesta 2011 se on myönnetty yhteistyössä Tampereen kauppakamarin kanssa nimellä Pirkanmaan vientipalkinto. Palkinto myönnetään Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, joka panostaa erityisen merkittävästi kansainvälistymiseen, vientiin ja uusien markkinoiden avaamiseen.