Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikka saapui Tampereen keskustaan kuin rocktähti stadionille – Katso video, kun ratikka saapuu Hämeenkadulle

Sunnuntai 15. marraskuuta kello 10.20. Aika lailla minuutilleen tuolloin koettiin se hetki, kun Ratikka alitti ensimmäisen kerran Tampereen rautatiesillan ja liikkui siitä sujuvasti Tampereen Hämeenkadulle.

Kauan odotettua kulkupeliä oli saapunut keskustaan seuraamaan sadoittain seuraajia. Moni teki ratikasta tarkkoja huomioitakin: moni ihmetteli ajoittain hiljaiselta vaikuttanutta tilannenopeutta esimerkiksi Itsenäisyydenkadulla.

Historiallinen hetki: Ratikka saapuu Hämeenkadulle

– Kyllä se hyvältä vaikuttaa. Se tuo uuden elementin tähän liikkumiseen. Historiallinen hetki, totesi lapsensa kanssa Hämeenkadulle saapunut, Petsamossa asusteleva Kimmo Lahti.

Sunnuntain koeajot tehtiin kello 10–14 välisenä aikana, muina päivinä koeajoja pyritään tekemään kello 9–15 välisenä aikana. Koeajot jatkuvat keskustassa 27. marraskuuta saakka.

Testejä tehdään myös kahdella vaunulla yhtä aikaa. Sunnuntain koeajojen aikana keskustan bussiliikenne on ollut osittain kiertoreiteillä ja Hämeenkadun bussipysäkit sen aikaa pois käytöstä.