Tampereen Vihreät järjestää joulukuussa neuvoa-antavan jäsenkyselyn pormestariehdokkaasta – "Tavoitteenamme on nousta Tampereen suurimmaksi puolueeksi"

Valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen lähtee vihreiden ehdokkaaksi Tampereella. Laura Tammisto/Studio Torkkeli
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Vihreät on käynnistänyt pormestariehdokkaan valinnan syyskokouksessaan.

Pormestariehdokkaaksi haluavat voivat ilmoittautua Tampereen Vihreiden vaalipäällikölle marraskuun aikana. Neuvoa-antava jäsenkysely pormestariehdokkaasta järjestetään joulukuussa.

Tampereen Vihreät tiedottio asiasta perjantai-iltana.

Pormestariehdokas pyritään nimeämään tammikuun yleiskokouksessa.

– Tampereen Vihreiden linja on ollut, että vaaleihin lähdetään ensisijaisesti pormestariehdokkaalla, ja ehdokkuutta koskeva avoin hakuprosessi noudattaa yleisiä toimintaperiaatteitamme. Meillä on erinomainen ehdokastilanne, ja yleisesti vaaleihin valmistautuminen on pitkällä, toteaa Tampereen Vihreiden puheenjohtaja Mira Isomäki tiedotteessa.

Tampereen Vihreiden toinen puheenjohtaja ja ehdokashankintatyöryhmän puheenjohtaja Juhana Suoniemen mielestä pormestariehdokkaan asettaminen on tärkeää avoimuuden kannalta.

– Tavoitteemme on nousta Tampereen suurimmaksi puolueeksi. Käynnistämme nyt pormestariehdokashaun, sillä vihreät haluavat tarjota äänestäjille varmuuden siitä, kenen johdolla vihreät kaupunkia kehittäisivät. Tulevan pormestarin on tärkeätä kyetä sovittamaan yhteen eri puolueiden tavoitteita ja yhdistää valtuustoryhmiä yhdessä sovittujen tavoitteiden taakse. Olen varma, että ehdokasjoukostamme nousee esiin sellainen henkilö.

Lisäksi syyskokouksessa nimettiin yhdeksän uutta ehdokasta kuntavaaleihin.

Joukossa on sekä kokeneita poliitikkoja että ensikertalaisia. Aiemmin muun muassa kansanedustajana ja apulaispormestarina toiminut kaupunginvaltuutettu ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen lähtee jälleen kuntavaaliehdokkaaksi.

Parviaisen mukaan seuraavan valtuuston työssä on huolehdittava erityisesti vastuullisen ilmastopolitiikan käytännön toteutuksesta, koronapandemian vaikutusten korjaamisesta osana reilua muutosta sekä erityisesti lasten ja nuorten sekä ikäihmisten palveluista.

– Tulevan valtuuston on jatkettava kauaskantoista päätöksentekoa ja varmistettava, että esimerkiksi osattomuuteen puututaan edelleen paremmin. Samalla meidän on varmistettava Tampereen asema Suomen vetovoimaisimpana kaupunkina, jossa kulttuurielämä kukoistaa ja arki on turvallista jokaiselle, Parviainen jatkaa.

Yksi kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla olevista on 18-vuotias Niko Tammelin, joka on Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja. Hänen mielestään on tärkeää, että nuoret otetaan mukaan päätöksentekoon.

Vihreiden 13. marraskuuta nimetyt kuntavaaliehdokkaat

Helimo Matti, 43, opettaja, kasvatustieteiden maisteri

Hiltunen Hanna, 23, politiikan tutkimuksen opiskelija

Joutsio Saila, 68, yrittäjä, eläkkeellä

Lehikoinen Maria, 33, kirjanpitäjä, tiiminvetäjä

Parviainen Olli-Poika, 40, MSc, valtiosihteeri

Tammelin Niko, 18, opiskelija

Valtonen Virpi, 52, tohtorikoulutettava, kouluttaja

Vuorio Jaakko, 33, väitöskirjatutkija, luokanopettaja

Öljymäki Tanja, 32, sosionomi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut