Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuluttajatutkimus kertoo: sunnuntaina Hämeenkadun valloittava Tampereen Ratikka on nyt suositumpi kuin koskaan

Tampereen Raitiotie Oy on selvittänyt Tampereen asukkaiden mielipiteitä ja suhtautumista raitiotiehen Tampereen Ratikan kuluttajatutkimuksella. Sen tulos on selvä: myönteisesti Ratikkaan suhtautuvien määrä on kasvanut kymmenen prosenttiyksikköä viime vuoden keväästä.

Tampereen Ratikan koeajot keskusta-alueella jatkuvat sunnuntaina 15. marraskuuta. Tällöin Tampereen Ratikka liikkuu ensimmäistä kertaa Hämeenkadulla ja Pirkankadulla aina Pyynikintorin päätepysäkille asti. Sunnuntain koeajot tehdään klo 10–14

Yhteensä joko erittäin myönteisesti tai jonkin verran myönteisesti Tampereen Ratikkaan suhtautuvia on 72 prosenttia, mikä on 10 prosenttiyksikköä enemmän kuin huhtikuussa 2019. Vastaajista vain 14 prosenttia suhtautuu Ratikkaan jonkin verran tai erittäin kielteisesti, mikä on 8 prosenttiyksikköä edellisvuoden tutkimusta vähemmän.

Yleisimpiä perusteluja myönteiselle suhtautumiselle Ratikkaan on, että se helpottaa liikkumista ja liikennettä, vähentää ruuhkia ja sujuvoittaa liikennettä sekä vähentää bussien ja henkilöautojen määrää keskustassa. Myös ympäristöystävällisyys ja myönteinen vaikutus Tampereen mielikuvaan on mainittu myönteisiksi syiksi.

– Tutkimustulokset osoittavat, että kaupunkilaisten hyväksyntä Ratikkaa kohtaa kasvaa rakentamisen edistymisen ja viimeistellyn kaupunkikuvan syntymisen myötä. Tinkimättömällä tekemisellä pidämme huolta siitä, että saamme erinomaisen raitiotiejärjestelmän tamperelaisten käytettäväksi, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö tiivistää.

Tampereen Ratikan kuluttajatutkimuksen toteutti IROResearch Oy syys-lokakuussa 2020 Tampereen Raitiotie Oy:n toimeksiannosta. Kohderyhmä oli 15-75-vuotiaat Tampereen asukkaat. Tutkimuksen otoskoko oli 500 vastaajaa ja se kiintiöitiin asuinpaikan, sukupuolen ja ikäryhmän mukaan.

Ensimmäinen Tampereen Ratikan kuluttajatutkimus tehtiin vuonna 2017.

Tampereen Ratikka liikkuu sunnuntaina ensimmäistä kertaa Hämeenkadulla ja Pirkankadulla aina Pyynikintorin päätepysäkille asti. Sunnuntain koeajot tehdään klo 10–14, muina päivinä koeajoja pyritään tekemään klo 9–15.

Koeajot jatkuvat keskustassa 27. marraskuuta saakka.