Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylöjärvi sai liki 650 tonttihakemusta – halutuimmalle alueelle tullee lisää tontteja ensi vuonna, kaupunki yllättyi suosiosta

Ylöjärven kaupungin omakotitonttihakuu tuli kaikkiaan 644 hakemusta. Yksittäisiä hakijoita oli 492. Osa haki tonttia useammalta kuin yhdeltä alueelta.

Ylöjärven kaupungilla oli haettavana yhteensä 58 uutta omakotitonttia Metsäkylästä (31), Siivikkalasta (15), Siltatien alueelta (3) ja Viljakkalasta (9).

Eniten kiinnostusta oli Siivikkalan tontteihin, joihin tuli 355 hakemusta. Metsäkylän tontteihin tuli 175 hakemusta, Siltatien alueelle 110 ja Viljakkalaan 4.

Tämänsyksyisen tonttihaun suosio yllätti Ylöjärven.

– Siivikkalasta on tähän asti ollut tarjolla vain vähän omakotitontteja. Uuden asuinalueen keskeinen sijainti sekä vieressä oleva koulu ovat varmasti merkittäviä syitä suurelle suosiolle, pohtii Ylöjärven kaupungin tonttiasiamies Jouni Ruokanen kaupungin tiedotteessa.

Siivikkalasta samalta alueelta on näillä näkymin tulossa lisää tontteja jakoon ensi syksynä, samoin Siltatien alueelta.

Silloin kun alueen tonttien hakijoita on enemmän kuin tontteja, tontin saaja valitaan arpomalla. Arvonta suoritetaan alueittain. Arvonnassa ensimmäisen arvan saanut voi valita haluamansa tontin. Näin menetellään niin kauan, kunnes kaikki tontit on jaettu.

Arvonta järjestetään todennäköisesti 25. marraskuuta ja sen toteutuksesta tiedotetaan tarkemmin tonttia hakeneille. Koronavirustilanteen ja suuren hakijamäärän takia perinteistä fyysistä arvontatilaisuutta ei voida järjestää.