Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Mieskuoro Laulajat yhdistävät voimansa itsenäisyyspäivän turvavälikonsertissa – "Hienoa, että on rohkeutta järjestää tapahtumia"

Mieskuoro Laulajat yhdistää voimansa Lauri Lylyn kanssa koronavuoden itsenäisyyspäivänä. Harri Hinkka
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) ja Mieskuoro Laulajat yhdistävät voimansa itsenäisyyspäivänä. Lyly on kiinnitetty juhlapuhujaksi Laulajien itsenäisyyspäivän aattoon.

– Hienoa, että on rohkeutta järjestää tapahtumia, tuoda toivoa kaiken keskelle ja kehittää uusia keinoja nauttia elämyksistä. Tampere on elämysten kotikaupunki, jossa perinteet elävät ajassa ja uudistuvat. Korona-aikana perinteistä on mahdollista pitää kiinni turvallisuudesta tinkimättä ja kehittää tuttuja totuttaja juhlaperinteitämme, sanoo Lauri Lyly.

Mieskuoro Laulajien perinteinen itsenäisyyspäivän aaton juhlakonsertti toteutetaan tänä vuonna kahtena erillisenä turvavälikonserttina Tampere-talossa 5. joulukuuta 2020 kello 16 ja kello 19. Ensimmäisen, klo 16 alkavan konsertin avaa juhlapujaksi kutsuttu pormestari Lyly.

Kello 16 alkava konsertti myös videoidaan suorana ja siihen on mahdollista ostaa myös stream-lippuja, jolloin konsertista voi nauttia turvallisesti kotisohvalta käsin.

– Haluamme juhlistaa itsenäistä Suomea ja luoda musiikilla iloa ja toivoa myös näinä aikoina. Tarjoamme mahdollisuuden konserttielämykseen myös videoyhteyden yli", hehkuttaa kuoron puheenjohtaja Tanu-Matti Tuominen.

– Konsertissa kuullaan tyylillisesti rikas otanta suomalaista mieskuoromusiikkia sen eri muodoissa. Mukana on luonnollisesti niin perinteistä kuin aivan tuorettakin kotimaista tuotantoa, kertoo kuoron johtaja Paavo Hyökki.

– Ja totta kai konsertin kruunaa perinteinen, traditiotakin kunnioittava Jean Sibeliuksen Finlandia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut