Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkkahallin käyttäjät ihmeissään: Missä testataan korona joulukuussa? Èntä missä yleisurheillaan joulukuussa?

Hallikausi: Fimlabin testaus päätettiin siirtää marraskuuksi Messu- ja urheilukeskuksen C-hallista A-halliin. Yleisurheilijat kokivat ratkaisun oudoksi. Vielä ei ole tiedossa, missä koronatestit otetaan tuon ajankohdan jälkeen.

– Piti ruveta käymään suunnistavan kuopuksen kanssa hallissa tekemässä juoksutekniikkaa ja ratavetoja, mutta ei sitten varmaan ruvetakaan.

– Sehän on koronan leviämisen kannalta järkevää, että urheilijat työnnetään väljästä A-hallista ahtaaseen B-halliin. Noh, pääsevät sitten sentään testattavaksi A-halliin.

Oheiset kommentit ovat peräisin Twitteristä, jossa heräsi lokakuun loppupuolella pienimuotoinen kohu Messu- ja urheilukeskuksessa tehdystä ratkaisusta – Fimlabin C-hallissa toteuttamat koronatestit oli päätetty siirtää marraskuun ajaksi A-halliin.

A-halli on yleisurheilijoiden harjoittelussa keskeinen talvikauden paikka – erityisesti siitä syystä, että siellä sijaitsee Tampereen ainoa 300 metrin sisäjuoksurata.

Messu- ja urheilukeskuksen tapahtumajohtaja Hannele Nuotio kertoo, että ratkaisu tilapäisestä siirrosta perustuu eri urheilulajien intresseihin.

– Jalkapalloilijoiden kausi alkaa vähän aiemmin ja he tarvitsevat C-hallia harjoituskäyttöön. Siksi päätimme ratkaista tilanteen niin, että koronatestaus siirtyy sieltä A-halliin ainakin marraskuuksi, Nuotio kuvailee.

Sehän on koronan leviämisen kannalta järkevää, että urheilijat työnnetään väljästä A-hallista ahtaaseen B-halliin.

Ainakin marraskuuksi. Tilanne voi siis elää jatkossakin, sillä koronavuosi on mutkistanut niin jalkapalloilijoiden kuin yleisurheilijoidenkin tavanomaista urheiluvuotta.

– Vielä ei ole tietoa siitä, missä koronatestaus tehdään joulukuussa, Nuotio tiivistää.

Fimlabin järjestämä drive-in -testaus on osoittautunut nopeasti suosituksi. Päivittäin ovet ovat auki aamukahdeksasta iltamyöhään ja autoja mahtuu sisälle kahdeksan autolinjaa rinnakkain. Päivittäin on otettu noin 700 näytettä.

– A-halli on kooltaan hieman C-hallia isompi. Se asiassa on, että juoksuratojen päälle ei testikalustolla voi mennä. Palautetta muutoksesta on tullut jonkin verran, sanoo palvelujohtaja Anu Mustila Fimlabista.

Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen oli mukana asiasta käydyissä neuvotteluissa. Hän ei kuulosta absoluuttisen tyytyväiseltä tehtyyn tilapäiseen tilaratkaisuun, mutta ymmärtää sen perusteet.

– No, ratkaisussa ei toki ole ollut kauheasti valitettavaakaan. Hallikausi alkaa aktiivisesti vasta joulukuun alusta, joten sikäli marraskuu on tilapäisratkaisulle sopiva ajankohta. B-hallihan on sitten taas ympärivuotisessa yleisurheilukäytössä.

Hakanen kertoo, että Pyrintö on järjestämässä talvikaudeksi Pirkkahalliin erilaisia tapahtumia tuttuun tapaan – koronapandemian luomasta epävarmuudesta huolimatta. Hän sanoo, että Ruotsi-ottelun järjestäminen ja onnistuminen haastavassa tilanteessa loi paljon uskoa myös koronakauden tapahtumajärjestämiseen.

– Kilpailuja on tulossa runsaasti ja jotain jo joulukuun aikanakin. Yksittäisen tapahtuman lajikirjo on ehkä normaaliin vuoteen verrattua pienempi, mutta talveen mahtuu kaksi isoakin urheilutapahtumaa, jotka järjestetään Pirkkahallissa.