Pojilla ei ollut tupakkaa – seuraavaksi tönittiin, lyötiin ja uhattiin tappaa

Oikeus: Kihlakunnansyyttäjä vaatii kolmelle syytetylle vankeusrangaistuksia.

Mieskolmikolle vaaditaan vankeusrangaistuksia väkivaltaiseksi yltyneestä ryöstöstä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Kati Ruoho vaatii kolmelle nuorelle miehelle vankeusrangaistuksia pirkanmaalaisen kauppakeskuksen edustalla tapahtuneesta ryöstöstä. Kahdelle miehelle vaatimus on ehdollinen johtuen siitä, että he olivat tekohetkellä alle 18-vuotiaita. Yksi syytetyistä oli tekoaikaan täysikäinen, joten syyttäjän vaatimuksena on ehdoton vankeustuomio.

Tapahtumat ajoittuvat tammikuuhun 2017. Tuolloin tilanne lähti kärjistymään kauppakeskuksen edustalla, kun yksi syytetyistä vaatii kahdelta alaikäiseltä pojalta tupakkaa. Tupakkaa ei ollut, joten seuraavassa vaiheessa pyytäjä oli alkanut töniä alaikäisiä poikia ja vaatia heiltä rahaa.

Tässä vaiheessa tilanteeseen oli tullut mukaan kaksi muuta syytettyä, jotka olivat alkaneet myös töniä alaikäisiä poikia.

Pojat olivat yrittäneet lähteä karkuun ulos. Kolmikko oli ottanut heidät ulkona kiinni, ja jatkaneet tönimistä ja repimistä. Samassa yhteydessä alaikäisiä poikia oli uhkailtu teräaseella. Pojat olivat lähteneet uudelleen karkuun, mutta kolmikko oli saavuttanut heidät.

Tämän jälkeen alkoi väkivalta. Syytteessä oleva kolmikko oli syyttäjän mukaan lyönyt alaikäisiä poikia ja heitä oli myös potkittu. Tässä yhteydessä poikia oli jälleen uhkailtu puukolla

Lopulta toinen alaikäisistä pojista oli antanut mukanaan olleet kolikot. Vaatimusta oli syyttäjän mukaan tehostettu puukolla uhkailemalla ja esittämällä kuuluva tappouhkaus. Poikaa oli pidetty tilanteessa seinää vasten väkisin.

Myös toinen veljeksistä sai vammoja tilanteessa. Hänet tönäistiin tolppaa vasten niin, että hänen päähänsä syntyi neljä senttimetriä pitkä, pinnallinen haava. Tämän seurauksena hänelle myös aiheutui päänsärkyä, huonoa oloa ja lieviä aivotärähdyksen oireita.

Syytetyt ovat myöntäneet esitutkinnassa syytteet pääosin oikeiksi. Kaksi heistä on kertonut tunnistavansa itsensä tilanteesta kuvatulta valvontakameranauhalta. Kolmas syytetyistä myönsi esitutkinnassa ainoastaan olleensa tapahtumapaikalla.

Tapahtumista on olemassa hyvälaatuinen valvontakameratallenne, jossa on erotettavissa muun muassa mieskolmikon mukana ollut esine, joka putoaa kertaalleen maahan tapahtumien yhteydessä.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut