Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan ensimmäinen, jätesäkillisen kerralla nielevä pullonpalautusautomaatti otettu käyttöön Pirkkalassa

Pirkkalan Prismassa on otettu käyttöön Pirkanmaan ensimmäinen Tomran R1-pullonpalautusautomaatti. Uuteen automaattiin voi kaataa säkillisen muovipulloja ja tölkkejä kerralla.

Vastaava laite on otettu syksyn aikana käyttöön muun muassa Helsingissä, Lahdessa, Porvoossa ja Kuopiossa.

– Olemme kuulleet R1-automaatin olevan pullonpalautuksen edelläkävijä ja halusimme ehdottomasti Pirkanmaan ensimmäisen meidän Prismaamme, sillä haluamme itsekin olla edelläkävijä alallamme, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mari Riutta tiedotteessa.

Suomessa juomapakkauksia kierrätetään ahkerasti. Suomalaiset palauttivat vuoden 2019 aikana 1,9 miljardia juomapakkausta.

– Uusi laite nopeuttaa palauttamista ja tekee palauttamisesta samalla myös siistiä, kun käsiä ei tarvitse liata. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen. Maailmaa voi pelastaa pullo kerrallaan – tai R1 -laitteen tapauksessa yli 100 pulloa kerrallaan, sanoo Tomra Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti tiedotteessa.

Uusi pullonpalautusautomaatti on Tomran mukaan jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset automaatit, joihin palautetaan pakkaukset yksitellen.

Automaatin luukku avataan ja laitteeseen kaadetaan tölkit ja muovipullot. Sen jälkeen luukku suljetaan ja laite laskee ja lajittelee pullot ja tölkit. Automaatti ei hyväksy lasipulloja, vaan ne pitää palauttaa tavallisiin pullonpalautusautomaatteihin.