IL: Elina Gustafsson lopettaa uransa

Porilaislähtöinen, pitkään Tampereella asunut nyrkkeilijä Elina Gustafsson lopettaa uransa vain 28-vuotiaana. Gustafssonin uran päätähtäin piti olla Tokion kesäolympialaisissa: ne siirtyivät koronapandemian takia vuodella ainakin kesään 2021, ja nyt on varmaa ettei nyrkkeilijää niissä nähdä.

Gustafssonin ura on ollut lievässä laskusuunnassa vuonna 2018 otellun EM-kultamitalin jälkeen. Taustalla on ollut fyysisiä vaivoja, joista välilevyn pullistuma on viimeinen niitti.

– Se pisti minut katsomaan totuutta silmiin. Nyrkkeily ei ole niin arvokasta, että menetän kykyni liikkua. Sitten tein päätöksen, että nyrkkeilyni on nyrkkeilty, Gustafsson kertoo Iltalehdelle.

EM-kullan jälkeen Gustafssonin uralle mahtui muitakin haasteita. Alkuvuodesta 2019 Gustafssonin ja tamperelaisvalmentaja Maarit Teurosen välit menivät siihen pisteeseen, että Gustafsson päätti lähteä Tampereen Voimailuseurasta ja siirtyä Helsingin Tarmoon. Teuronen tunnetaan myös Mira Potkosen valmentajana.

Gustafsson yritti jatkaa uraansa ex-nyrkkeilijä Joni Turusen valmennuksessa.

– Yleisellä tasolla Elina on tietysti erittäin kiinnostava urheilija, jolle olympiamenestys on täyttä realismia, Turunen visioi Ilta-Sanomissa vielä tammikuussa 2019.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut