USU: Vain joka kuudes suomalainen haluaa kotikuntaansa pormestarin seuraavaksi johtajaksi

Vain joka kuudes suomalainen haluaa kotikuntansa seuraavaksi johtajaksi pormestarin. Sen sijaan selvä enemmistö, 60 prosenttia kansasta, haluaa kuntansa seuraavan johtajan olevan kunnanjohtaja, kertoo Uutissuomalainen. Tämä käy ilmi Uutissuomalaisen USU-gallupissa, johon vastasi tuhat täysi-ikäistä suomalaista lokakuun puolivälissä. Vastaajista 23 prosenttia ei osannut sanoa, haluaako kuntansa seuraavaksi johtajaksi kunnanjohtajan vai pormestarin.

Kunnanjohtajalla tarkoitetaan gallupissa sekä kunnanjohtajaa että kaupunginjohtajaa, joka työskentelee virkasuhteessa. Pormestari on kunnan johtoon valittu luottamushenkilö, joka toimii kunnan- tai kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Vapaavuoren poisjäänti on kokoomukselle uhka ja mahdollisuus

Jan Vapaavuoren lähdön merkitys voi olla Helsingin kokoomukselle järisyttävä – pormestariehdokasta pohditaan nyt kuumeisesti

Eniten kannatusta pormestarille on Helsingin ja Uudenmaan alueella. Siellä asuvista noin neljäsosa haluaa kuntaansa pormestarin ja noin puolet kunnanjohtajan. Virkasuhteisen kunnanjohtajan kannatus on vankinta Pohjois- ja Itä-Suomessa, joiden asukkaista kaksi kolmasosaa haluaa kuntaansa kunnanjohtajan ja vain joka kymmenes pormestarin.

Miehistä pormestarin haluaa kuntansa seuraavaksi johtajaksi hieman useampi (22 prosenttia) kuin naisista (13 prosenttia).

Kokoomuksen äänestäjistä muita useammat eli 27 prosenttia haluaa kotikuntaansa pormestarin mutta kuitenkin 61 prosenttia haluaa kunnanjohtajan. Vähiten pormestaria haluavia, 14 prosenttia, on SDP:n äänestäjien joukossa. Kunnanjohtajaa kannattavat eniten keskustan äänestäjät, joista kolme neljäsosaa haluaa kunnanjohtajan kotikuntaansa.

Galluptutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut