Suunnitelma: Montako yleistä leikkipaikkaa on Tampereella vuonna 2030?

Tampereen leikkipaikkoja koskeva viherpalveluohjelma Leikkipaikat 2021–2030 on hyväksytty ohjeellisena yhdyskuntalautakunnan kokouksessa tiistaina.

Tampereella on ohjelman mukaan vuonna 2030 yhteensä 200 yleistä leikkipaikkaa, ja Tampereen leikkipaikkaverkosto on suunnitelman mukaan silloinkin "edelleen hyvin toimiva ja kattava".

Osana taustaselvitystä laadittiin kesällä 2019 erillistyönä korjausvelkalaskelma, joka on leikkipaikkojen nykykunnolla noin 3 miljoonaa euroa. Uuden leikkipaikan rakentamisen arvioidaan maksavan keskimäärin 400 000 euroa ja peruskunnostettavan leikkipaikan 200 000 euroa.

Seuravan kymmenen vuoden aikana on suunniteltu toteutettavaksi 49 leikkipaikkojen laajaa peruskunnostusta ja kaksi hallinnollisia muutosta eli Lielahden Peltovainionpuiston ja Hervannan Kisapuiston leikkipaikat muuttuvat jatkossa päiväkotien leikkipaikoiksi. Lisäksi on suunniteltu rakennettavaksi pääosin uusille rakentuville asuinalueille yhteensä 17 uutta leikkipaikkaa.

Ohjelmakauden aikana esitetään poistettavaksi yhteensä 34 nykyistä leikkipaikkaa. Poistettavista kolme on alueleikkipaikkoja ja loput 31 lähileikkipaikkoja. Leikkipaikkojen poistot pyritään ajoittamaan siten, että korvaavaksi osoitettu leikkipaikka on joko hiljattain kunnostettu tai se kunnostetaan leikkipaikan poiston yhteydessä.

Esimerkiksi kaupungin keskusta-alueella kunnostetaan seuraavien kymmenen vuoden aikana Aleksandra Siltasen puisto, Emil Aaltosen puisto, Koskipuisto, Näsinpuisto, Pyynikin kirkkopuisto, Rauhaniemen leikkipaikka, Sorin aukio, Sorsapuisto ja Soukkapuisto ja poistetaan Armonkallionpuistikko. Muissa keskusta-alueen puistoissa tehdään tarvittaessa yksittäisten leikkivälineiden vaihtoja tai muita pienempiä kunnostustoimenpiteitä.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut