Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperetta rakennetaan ensi vuonna yli 100 miljoonalla eurolla – Katso talonrakennusinvestoinnit top 10!

Rakentaminen: Ensi vuoden kymmenen suurimman talonrakenushankkeen joukossa on kahdeksan koulua ja päiväkotia.

Tampereen ensi vuoden 107 miljoonan euron rakennushankkeista leijonanosa menee yhä kouluihin ja päiväkoteihin.

Ensi vuoden suurimpien talonrakennusinvestointien top 10 -listalla peräti kahdeksan on uusia kouluja ja päiväkoteja tai vanhojen remontteja.

Listan täydentävät kaksi liikuntapaikkaa eli uusi Tammelan stadion ja Kaupin urheilupuiston lähivuosien uudistaminen, joka tuo muun muassa uuden hiihto- ja pesäpallostadionin.

Ensi vuoden suurin talonrakennusinvestointi on uusi Etelä-Hervannan koulu, johon tulee myös päiväkoti ja suunterveydenhuollon tilat.

Sisäilmaongelmista kärsineen ja viime vuonna puretun vanhan koulun paikalle tulee uusi 1300 oppilaan koulu ja 160 paikan päiväkoti.

Etelä-Hervannan koulun rakentamiseen on budjetoitu ensi vuodelle 14,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 valmistuvan hankkeen kokonaishinta on yli 34 miljoonaa euroa.

Lähes samaan pääsee ensi vuonna Sammon koulun laajennus ja päiväkoti, jotka rakennetaan myös sisäilmasyistä puretun Liisanpuiston koulun paikalle. Vuonna 2022 valmistuva laajennus maksaa yhteensä yli 30 miljoonaa.

Vuonna 2022 valmistuvan koulun tuleva oppilasmäärä on 750 ja päiväkotiin mahtuu 120 lasta

Ensi vuoden eurolistan kolmonen on Vuoreksen Isokuusen päiväkoti, ja koulu, johon kuluu vuonna 2021 lähes 8 miljoonaa euroa. Puurakenteisen kokonaisuuden töiden pitäisi valmistua jo ensi vuonna.

Neljän lähimmän vuoden taloussuunnitelmakauden eli vuosien 2021–24 listalla kaikkein suurin investointi on ensi vuoden ykkönen Etelä-Hervannan koulu 34,44 miljoonalla.

Yli 20 miljoonan euron kohoavat lisäksi Sammon koulun laajennus (30,1), Hatanpään hyvinvointikeskus (29), Tammelan stadion (26,22) sekä vanhan tekun ja sisällissodan punaisten päämajan Pyynikintie 2:n perusparannus pysyväksi väistötilaksi Tampereen eri kouluille (23,5).

Tampereen kaupunginvaltuusto käsittelee talousarviota maanantaina 16. marraskuuta.