Tampere Rock City: Juhlakiertueen Tampereelle tuova Samuli Putro "vapautti päänsä" ja käänsi ajatukset keikoista kokemuslähtöisiksi: "Jos menee perseelleen niin sitten menee perseelleen"

Juhla: Samuli Putro tuo 50-vuotiskiertueensa Tampereelle.

Samuli Putro näyttää kolmet kasvonsa tänään Tampereella. Aki Roukala

Markku Makkonen

Samuli Putro täytti elokuussa 50 vuotta.

Artisti aloitti tiiviin juhlakiertueensa viime viikonloppuna. Tänään keskiviikkona on vuorossa Tampere-talo.

– On ollut mukava huomata, että niin soittajien kuin konserttitalojen tahto on ollut voimakkaasti siihen suuntaan, että keikat pystytään toteuttamaan.

– Tuotannollista säätämistä on ollut normaalia enemmän, koska haluamme tarjota kaikille turvallisuutta sekä sellaista lohtua, joka lämmittäisi vielä pitkään. Olemme ottaneet huomioon turvallisuusrajoitukset konserttisalien yleisömäärissä, Putro tuumailee.

Isossa salissa soi ainutlaatuinen kokonaisuus.

– Olen harjoitellut kolmea erilaista settiä kolmen erilaisen kokoonpanon kanssa. Pettersonin Akse on toiminut dramaturgisena tukena. On ollut piristävää ikään kuin vapauttaa päänsä ja ajatella keikkoja ei niinkään talous vaan kokemuslähtöisesti; jos menee perseelleen niin sitten menee perseelleen.

Olen harjoitellut kolmea erilaista settiä kolmen erilaisen kokoonpanon kanssa.

– On ollut ilahduttavaa myös havaita, että tykkään yhä tekemiseni perusasioista, soittamisesta ja laulamisesta kivojen tyyppien kanssa. Tuntuu siltä, että hyvä tästä tulee. Tervetuloa keikoille, ei hulluilla, otetaan toisemme huomioon, Putro toivottaa.

Zen Cafén keulilla ja myöhemmin soolourallaan suomalaisten tietoisuuteen noussut Samuli Putro on yhä luovassa tilassa. Esimerkiksi elokuussa ilmestynyt kappale Kesän tyynet hetket käsittelee tuntematonta tulevaa.

– Muutokset ovat pelottavien mahdollisuuksien summa, Putro tiivistää biisin hengen.

Laulu enteilee ensi vuoden alussa ilmestyvää Putron seitsemättä sooloalbumia, jota Raahessa kasvanut artisti on rakentanut Hailuodon saarella.

– Perämeren julman kauneuden keskellä on helppo keskittyä, Putro paljastaa.

Samuli Putro Tampere-talossa ke 11.11.

facebook.com/SamuliPutro

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut