Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan päiväkoti- ja koulualtistumisista ei tullut tartuntoja lapsille – koronanyrkki muistuttaa pikkujoulukauden rajoituksista

Koronakehitys on ollut Pirkanmaalla maltillinen. Ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viimeksi kuluneen viikon aikana 25,1 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Valtakunnallisesti tartunnat ovat kasvussa.

Viime viikolla puoli prosenttia Pirkanmaalla testatuista oli koronapositiivisia ja alueella todettiin 47 tartuntaa. Näistä 38:n tartunnan eli 81 prosentin tartuntalähde tiedetään. Yhdeksän tartunnan lähde jäi epäselväksi.

Toissaviikon eli viikon 44 joukkoaltistumisista päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla tuli neljä jatkotartuntaa. Ne ovat olleet aikuisten välisiä tartuntoja, joista kolme on tarttunut lähikontaktissa sairastuneeseen. Päiväkoti- ja koulualtistumisista ei ole tullut lapsille yhtään tartuntaa.

Viime viikolla eniten tartuntoja saatiin samasta taloudesta tai perhepiiristä. Lähipiirin tartuntoja oli 20. Työpaikoilta saatiin kuusi tartuntaa. Ulkomailta tuli seitsemän tartuntaa ja ystävän tapaamisesta kolme tartuntaa. Loput kaksi ovat eri lähteistä.

11 sairastunutta eli 23 prosenttia oli jo edeltävästi karanteenissa. Viime viikon lopulla Pirkanmaalla oli karanteenissa noin 1100 henkilöä. Eri ikäluokkien erot tartunnoissa ovat edelleen tasaantuneet. Yli 70-vuotiailla ei kuitenkaan todettu viime viikolla yhtään tartuntaa.

Joulukuun juhlia on ryhdytty monissa kouluissa ja kodeissa jo valmistelemaan. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että Pirkanmaalla yksityisjuhlien kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä. Koronanyrkki muistuttaa, että suunniteltaessa syksyn ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia on kokoontumisrajoituksen lisäksi huomioitava juhlatilan koko, jotta turvavälit ovat toteutettavissa sekä käsi- ja yskimishygienia.

Koulujen joulujuhlia suositellaan järjestettäväksi ulkona tai luokittain. THL suosittelee, että pikkujouluja vietetään korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Koronanyrkki suosittelee, että joulunajan muutkin tapahtumat pidetään ensisijaisesti ulkona turvavälit ja maskit huomioiden.