Oletko sinä ottanut jo influenssarokotuksen? – lauantaina on Tampereella luvassa rokotuslauantai

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin terveysasemat järjestävät tänä vuonna rokotuslauantain Keskustorilla. Influenssarokotuksia annetaan tamperelaisille ja orivesiläisille ilman ajanvarausta 14. marraskuuta 2020 kello 8–13 välisenä aikana Keskustorilla olevan Ratikkakahvilan vanhassa ratikkavaunussa. Myös Hatanpään terveysasemalla rokotetaan lauantaina, mutta vain ajanvarauksella.

Keskustorin Ratikkakahvilan rokotukseen ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Rokotukseen jonotetaan ulkona, mutta rokote pistetään sisällä ratikkavaunussa. Ratikkakahvilan ratikka on vanha HKL:n vaunu, jonne pitää nousta muutaman porrasta. Rokotuksen jälkeen asiakkaat ohjataan ulos vaunun läheisyyteen odottamaan 15 minuutiksi.

Rokotukseen kannattaa pukeutua lämpimästi sään mukaan asuun, josta saa helposti hihan nostettua ylös. Rokotuslauantaina annetaan vain pistettäviä influenssarokotteita.

Mukaan on hyvä ottaa Kela-kortti sekä tunnistamista varten esimerkiksi kuvallinen ajo- tai henkilökortti tai passi.

Rokotukseen tulijoiden toivotaan käyttävän kasvomaskia. Jos ei ole omaa maskia, sen saa paikan päältä. Paikalla on henkilökuntaa opastamassa ja huolehtimassa muun muassa turvavälien säilymisestä.

Tänä vuonna influenssarokotuksia annetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella esimerkiksi terveysasemilla. Perinteisen rokotuslauantain paikaksi valikoitui koronavirustilanteen vuoksi Keskustori, jossa on tilaa jonottaa turvavälein ulkoilmassa. Lisäksi asiakkaat pystytään ohjaamaan luontevasti ratikkavaunun toisesta päästä sisään ja toisesta ulos.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut