Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauta nousee rajusti viikonloppuna Ylöjärven urheilutalolla – "Voi odottaa kaiken kaikkiaan erinomaista tulostasoa"

Ylöjärven urheilutalolla järjestetään viikonvaihteessa klassisen voimanoston SM-kilpailut. Tapahtumaan on ilmoittautunut 134 kilpailijaa, ja tulostason odotetaan nousevan tasokkaaksi.

Myös koronarajoitukset ovat tiukasti menossa mukana. Kilpailutilaan otetaan 30 nostajaa kerrallaan ja kun oma sarja on suoritettu, kilpailijan tulee poistua urheilutalolta. Maskisuositus on voimassa sisätiloissa.

– Vielähän on aikaa, joten toivon mukaan koronatilanteessa ei tule radikaalia käännettä ennen viikonvaihdetta. Kilpailusuunnitelma on käytetty ylilääkärillä, ja hän on näyttänyt sille vihreätä valoa, kertoo Suomen voimanostoliiton tiedottaja, Ylöjärven Ryhdin sihteeri Päivi Ristolainen.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Voimanostoliiton kanssa. Voimanostoliitto on tunnettu erittäin tiukasta dopingsäännöstöstä. Ristolainen myöntää, että on ollut haastavaa pitää samaan aikaan loitolla niin doping kuin koronakin.

– Dopingtestaus on saatu kuitenkin hoidettua niin kuin pitääkin. Kun Ylöjärvellä järjestettiin syyskuun alussa kansalliset kilpailut, testaushomma toimi siellä ihan tavalliseen tapaan. Testipiste oli järjestetty vaan asuntovaunuun, hän kertoo menettelystä.

Harjoittelun osalta koronavuosi on taas tuonut omia haasteitaan. Ristolainen sanoo, että siihenkin on löydetty vaihtoehtoja.

– Ulkonakin on ollut mahdollisuuksia harjoitella, ja sitten ihmiset ovat viritelleet harjoitustiloja kellareihinsa ja niin edelleen.

Viikonloppuna nostamassa nähdään myös varsinaista konkariosastoa. Vanhin kilpailuihin osallistuva nostaja on syntynyt vuonna 1937. Erittäin kova luu on vuonna 1942 syntynyt Eila Kumpuniemi, Masters-voimanoston maailmanmestari ja ikäluokkansa maailmanennätysnainen. Voi vain kuvitella, miltä näyttää kun 78-vuotias nainen nostaa jalkakyykystä 70 kilon raudat.

– Ylöjärven kilpailuista voi odottaa kaiken kaikkiaan erinomaista tulostasoa, Ristolainen ennakoi.

Aikuisella iällä itsekin voimanostosta innostunut tiedottaja kehuu lajia. Sen harrastamisen voi aloittaa milloin vain.

– Voimatasot kehittyvät nopeasti ja tuloksia voi saada aikaan vanhempanakin, Ristolainen kuvailee.