Onko autosi varustus kunnossa? Nämä neljä asiaa autossa pitäisi palopäällystön mukaan olla mukana tähän aikaan vuodesta

Autossa pitäisi aina olla muun muassa ensiapulaukku. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Minna Harmaala

Jokaisen autoilijan pitäisi valmistautua hätätilanteisiin sopivilla varusteilla, tiedottaa Suomen Palopäällystöliitto ry.

Liitto kehottaa tiedotteessaan tarkastamaan ennen matkaan lähtöä, että autosta näin pimeään ja viileään vuodenaikaan löytyy neljä tärkeää asiaa: sammutin, ensiapulaukku, keltainen huomioliivi ja lämmintä vaatetusta.

Järjestön mukaan ennen matkaan lähtöä pitää myös varmistaa, että autossa on lämpöolosuhteisiin sopivaa tuulilasinpesunestettä, hyväkuntoiset renkaat ja toimivat valot.

Palopäällystöliitto muistuttaa myös, että riittävän turvavälin tärkeys korostuu pimeällä ja liukkaalla säällä. Nyt eletään myös sitä aikaa vuodesta, jolloin riski hirvieläinkolariin on korkealla.

Ensiaputaidotkin olisi hyvä pitää ajan tasalla ja muistaa heijastimet.

Liitto kehottaa kaikkia autoilijoita huomioimaan muut tielläliikkujat ja tutustumaan uuteen tieliikennelakiin. Palopäällystöliiton tieliikennepelastamisen toimikunnan puheenjohtaja, sisäministeriön erityisasiantuntija Tommi Luhtaniemi kehottaa pohtimaan syitä, joiden vuoksi yhteisiä sääntöjä on luotu, eikä vain niiden rikkomisesta mahdollisesti seuraavia rangaistuksia.

– Liikennekäyttäytymistä on hyvä käsitellä jo pelkästään sillä ajatuksella, että jos vahingossa aiheuttaa onnettomuuden, se aiheuttaa lain edellyttämien seuraamusten lisäksi inhimillisiä vaikutuksia sekä itselle että muille, Luhtaniemi korostaa tiedotteessa.

Luhtaniemi muistuttaa myös, että vakava loukkaantuminen voi aiheuttaa miljoonien kustannukset yhteiskunnalle. Näitä kuluja me jokainen maksamme verorahoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut