Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ahvenisjärven koulun laajennukseen tähtäävä asemakaavan muutostyö alkaa Tampereen Hervannassa

Hervannan Ahvenisjärven koulun laajentamista koskeva asemakaavan muutostyö on alkanut. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla 26.11.2020 saakka. Verkkosivuilla on myös esittelyvideo, jossa kerrotaan muun muassa tarkemmin asemakaava-aineiston sisällöstä sekä asemakaavamuutoksen tavoitteista.

Kaavamuutos koskee Pohjois-Hervannan koulutalon tonttia. Suunnittelualueena on Opettajanraitin, Opiskelijankadun ja Ahvenisraitin rajaama noin kolmen hehtaarin tontti, jonka kaupunki omistaa. Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa koulutilojen merkittävä laajentaminen sekä päiväkodin rakentaminen tontille. Tutkittavana on joko kokonaan uusi uudisrakennus tai nykyisen koulun perusparantaminen ja laajentaminen.

Tontilla oleva koulurakennus valmistui vuonna 1975 ja se muodostaa yhdessä Kanjonin ja Hallilan koulutalojen kanssa Ahvenisjärven koulun. Pohjois-Hervannan koulurakennus koostuu kolmesta yhdyskäytävin toisiinsa kytkeytyvästä rakennusosasta. Tontilla on koulurakennuksen lisäksi siihen liittyvät ulkoilu- ja pysäköintialueet.

Koulurakennuksessa on esiopetusryhmä sekä vuosiluokat ensimmäisestä yhdeksänteen. Oppilaita on yhteensä noin 650.

Kaavamuutoksella lisätään tontin rakennusoikeutta siten, että se mahdollistaa 1100 oppilaan koulun ja 160 lapsen päiväkotiyksikön. Tavoitteena on vastata kasvatuksen ja opetuksen tuleviin tarpeisiin keskeisellä paikalla asutuksen, palveluiden ja joukkoliikenteen äärellä.

Tavoitteena on sovittaa yhteen toiminnan edellyttämä rakentaminen, ulkoilualueet, liikenne- ja pysäköintijärjestelyt sekä kevyen liikenteen yhteydet siten, että alueesta saadaan turvallinen ja viihtyisä kouluympäristö.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kuvataan mistä kaavamuutoksessa on kyse, miten työ etenee sekä miten sitä voi seurata. Myös osallistumismahdollisuuksista kerrotaan. Suunnitelmasta voi antaa palautetta nähtävillä olon aikana kaupungin kirjaamoon.