SDP:n valtuustoryhmä päätti: Aleksovskin viisikko pysyy erillisenä ryhmänä vaalikauden loppuun – "Keskinäiset ristiriidat estävät ryhmän kokoamisen yhteen"

Tampereen SDP:n valtuustoryhmä ja siitä maaliskuussa eronneet viisi poliitikkoa eivät löydä toisiaan ainakaan tämän valtuustokauden aikana. Tampereen SDP päätti asiasta maanantai-iltana.

– Keskusteluissa on käynyt ilmi, että tällä hetkellä henkilöiden väliset keskinäiset ristiriidat ja näistä johtuva luottamuspula estävät ryhmän kokoamisen yhteen.

Tampereen SDP:n mukaan sopua on yritetty löytää matkan varrella.

– Valtuustoryhmä on aktiivisesti etsinyt keinoja yhdistää sosialidemokraattinen valtuustoryhmä. Valtuustoryhmä ja siitä irtaantuneet ovat yhdessä todenneet, että SDP:n paikallispolitiikan linjauksiin ja niiden perusteella kaupungin hallinnossa tehtyihin päätöksiin ei sisälly erimielisyyttä ryhmän ja eronneiden välillä. Keskusteluissa on haettu keinoa jatkaa yhteistä politiikan tekemistä vaalikevään kynnyksellä.

Maaliskuussa 2020 Atanas Aleksovski, Ulla Kampman, Esa Kanerva, Anneli Kivistö ja Ilpo Sirniö ilmoittivat eroavansa sosialidemokraattien valtuustoryhmästä. Viisikko kertoi tiedotteessaan, että "ryhmän jäsenten syrjintä, kiusaaminen, vähättely, syyllistäminen ja luottamuksen puute ovat tehneet toiminnastamme mahdotonta".

– Valtuustoryhmä ja toivottavasti myös irtaantuneet jatkavat sosialidemokraattisen politiikan tekemistä ja pormestariohjelman toteuttamista valtuustokauden loppuun asti. Kunnallisjärjestön päättämä ehdokasasettelu ja ensi kevään kuntavaalit ratkaisevat, ketkä toimivat vaalien jälkeen sosialidemokraattisessa valtuustoryhmässä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut