Vastaamon tietovuodosta tehty huikea määrä rikosilmoituksia – tällainen on uhkausviesti

Rikoskokonaisuutta on tutkittu 29. syyskuuta lähtien, kun Vastaamo teki poliisille tutkintapyynnön epäillystä tietomurrosta ja murron yhteydessä saaduilla asiakastiedoilla kiristämisestä. Kai Skyttä, kuvankäsittely Päivi Virta-Salo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuodon uhrit ovat tehneet poliisille jo noin 25 000 rikosilmoitusta. Ilmoituksia käsitellään poliisilaitoksissa jatkuvasti. Rikosilmoitusten käsittely viivästyttää myös rikosilmoitusten jäljennösten lähettämistä, tiedottaa Poliisihallitus.

– Koska tutkittava rikoskokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja ilmoituksia on tehty suuri määrä, pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä prosessin kanssa. Vaikka rikosilmoitusten käsittely poliisissa kestää ruuhkasta johtuen tavanomaista pidempään ei tällä ole vaikutusta esitutkinnan etenemiseen, sanoo poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksen tiedotteessa.

Rikoskokonaisuutta on tutkittu 29. syyskuuta lähtien, kun Vastaamo teki poliisille tutkintapyynnön epäillystä tietomurrosta ja murron yhteydessä saaduilla asiakastiedoilla kiristämisestä. Poliisin tutkimat rikosnimikkeet ovat edelleen törkeä tietomurto, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja törkeä kiristys.

Poliisin nettisivuille www.poliisi.fi ja sivustolle www.tietovuotoapu.fi on koottu toimintaohjeita ja tietoa muun muassa auttavista tahoista ja yhteystiedoista maakunnittain. Poliisin sivulle avataan lähipäivinä myös Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset -sivu Vastaamon tietovuotoon liittyen.

Poliisilla on käytössä myös valtakunnallinen neuvontapuhelin (avoinna arkisin kello 8–16.15 numerossa 0295 419 800 (pvm/mpm). Palvelun ruuhkautumisen estämiseksi ihmisiä pyydetään tarkistamaan ensin poliisin sivuilta löytyvät ohjeet.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut