Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouduitko Vastaamon tietomurron uhriksi? – Poliisi toivoo kärsivällisyyttä: "Tiedotetaan niin usein kuin se on mahdollista"

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietovuodon uhrit ovat tehneet poliisille jo noin 25 000 rikosilmoitusta. Ruuhkasta johtuen ilmoitusten käsittely on viivästynyt, ja se on herättänyt yhteyttä ottaneissa kysymyksiä prosessin etenemisestä.

Poliisi tiedottaa nyt, että ilmoituksia käsitellään poliisilaitoksissa jatkuvasti. Rikosilmoitusten käsittely viivästyttää myös rikosilmoitusten jäljennösten lähettämistä.

– Koska tutkittava rikoskokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja ilmoituksia on tehty suuri määrä, pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä prosessin kanssa. Vaikka rikosilmoitusten käsittely poliisissa kestää ruuhkasta johtuen tavanomaista pidempään ei tällä ole vaikutusta esitutkinnan etenemiseen, sanoo poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksesta poliisin julkistamassa tiedotteessa.

Rikoskokonaisuutta on tutkittu 29. syyskuuta lähtien, kun Vastaamo teki poliisille tutkintapyynnön epäillystä tietomurrosta ja murron yhteydessä saaduilla asiakastiedoilla kiristämisestä. Poliisin tutkimat rikosnimikkeet ovat edelleen törkeä tietomurto, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja törkeä kiristys.

Poliisi kertoo tekevänsä tutkintatoimia aktiivisesti, ja yhteistyö muiden suomalaisten ja kansainvälisten viranomaisten kanssa on jatkuvaa.

– Jatkamme rikoksen selvittämistä eri tutkintalinjoja pitkin. Meillä on tällä hetkellä paljon läpikäytävää materiaalia. Tutkinnan etenemisestä tiedotetaan niin usein kuin se on mahdollista, kertoo rikosylikomisario Tero Muurman Keskusrikospoliisista.