Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelakeskuksen terveysaseman yhteydenottotavat muuttuvat

Tampereella Tammelakeskuksen terveysasemalla siirrytään 16. marraskuuta uuteen toimintamalliin, jossa asiakkaiden yhteydenottoihin vastaa terveysaseman oma moniammatillinen tiimi. Samalla yhteydenottotavat muuttuvat.

Ensi viikon maanantaista lähtien Tammelakeskuksen terveysaseman asiakkaat ottavat yhteyttä suoraan omalle terveysasemalleen terveyspalvelujen neuvonnan sijaan.

Kiireettömissä asioissa helpoin tapa on lähettää verkossa yhteydenottolomake. Terveysasemalta otetaan yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana. Lomake löytyy osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat.

Terveysasemalle voi soittaa numeroon 03 5657 8850 tai käydä paikan päällä terveysaseman palvelupisteessä. Terveysasema on avoinna ma–to klo 8–16 sekä perjantaisin ja aattopäivinä klo 8–15. Koronavirusepäilyn osalta suositellaan, että ei kannata tulla suoraan terveysasemalle, vaan kannattaa soittaa ensin tai täyttää oirearvio Omaolo.fi-palvelussa.

Pitkäaikaista, usein toistuvaa hoitoa tarvitsevat asiakkaat voivat olla myös suoraan yhteydessä hoitavaan ammattilaiseen. Tämä edellyttää sähköisten palvelujen käyttämistä.

Kun terveysasema on kiinni, apua saa terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023 tai 03 5657 0023. Terveyspalvelujen neuvonta on auki joka päivä klo 7–22.

Kaikilla kaupungin terveysasemilla on käytössä myös Omaolo-verkkopalvelu, josta saa luotettavan arvion hoidon tarpeesta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sen kautta voi myös ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle. Omaolo on tullut tutuksi koronavirustartuntaa epäileville, mutta se on suositeltava palvelu myös monien muiden oireiden kohdalla.

Uudella toimintamallilla halutaan sujuvoittaa asiakkaan hoitoa. Toimintamalli on jo käytössä neljällä kaupungin terveysasemalla.