Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Stetsoneita näki lähinnä karnevaaleissa" – Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistyksen puheenjohtaja kertoo, millainen paikka on myyttinen Texas

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Barskin työuraan mahtuu muun muassa kuusi vuotta Suomen Vientikeskuksen töitä Texasissa. Vuosien 1990–1996 aikana hän työskenteli paikan päällä kaupallisena sihteerinä ja varakonsulina.

Barsk nauraa, että mielikuvat Texasista villin lännen keskipisteenä, jossa vähintään jokaisella vastaantulijalla on stetson päässä, ovat vahvasti tarinallistettuja mielikuvia.

– Stetsoneita näki lähinnä karnevaaleissa... tietysti, jos siellä matkusti syvälle maaseudulle, saattoi olla että jossain tuli vastaan ihan ehta cowboykin, Barsk muistelee 1990-luvun Yhdysvaltoja.

Moni asia oli hyvinkin eri tavalla kuin Suomessa on totuttu.

– Ensimmäisenä asiana tulee mieleen ystävällisyys. Seurassa ei katsella kenkiin, vieraillekin ihmisille puhutaan, ja jos kaupassa joku paikallinen osuu vahingossa kärryillään sinuun, aina pyydetään anteeksi, Barsk muistelee.

– Eroavaisuutta löytyy myös siinä, miten ovi aukeaa. Suomessahan ovi avautuu ulospäin. Yhdysvalloissa ovet avautuvat sisäänpäin. Selitys on siinä, että pelastushenkilökunta pääsee nopeammin sisälle.

Jaakko Barsk kertoo näkemyksiään Yhdysvaltojen vaaleista keskiviikon Tamperelaisessa.