USU: Suomeen lisää turvapaikanhakijoita lähipäivinä

Suomeen saapuu marraskuun puoleenväliin mennessä 25 yksinhuoltajaperheen jäsentä ja yksi orpo Maltan pakolaisleiriltä, kertoo Uutissuomalainen. Asia vahvistetaan Uutissuomalaiselle sisäministeriöstä. Heidät ollaan sijoittamassa joko Oulun tai Joutsenon vastaanottokeskukseen. Lisäksi Suomeen siirretään Kreikasta 28 turvapaikanhakijaa. Siirron tarkkaa ajankohtaa ja sijoituspaikkaa ei vielä tiedetä.

Suomen hallitus päätti helmikuussa, että se ottaa 175 turvapaikanhakijaa Kreikassa, Kyproksella, Maltalla ja Italiassa sijaitsevilta leireiltä. Uutissuomalainen kertoi 24. maaliskuuta, että suunnitelma oli keskeytyneenä koronaepidemian vuoksi. Pandemian helpotuttua pakolaisia otettiin kesällä Kreikasta kolmessa erässä yhteensä 72. Lisäksi Kyprokselta on siirretty 30 ja Italian leireiltä on neljä pakolaista. Kaikki tulleet ovat lapsia tai heidän yksinhuoltajaäitejään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut