Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 km/h tulossa voimaan asuntokaduille Kalevassa, Tullilla ja Petsamossa – Nykyiset 20 km/h:t eivät nouse

30 km/h -aluenopeusrajoitus laajenee keskustassa rautatiestä itään Kalevaan ja Petsamoon ulottuvalle alueelle.

Siihen kuuluvat Kaleva, Kalevanrinne, Kalevanharju, Liisankallio, Tulli, Tammela, Osmonmäki, Petsamo, Lappi sekä Lapinniemi.

Nopeusrajoitukset vaihtelevat nykyisin asuntokaduilla 30–40km/h, ja lisäksi alueella on 20km/h rajoituksia. Pää- ja kokoojakaduilla nopeusrajoitukset ovat pääosin 40–50 km/h. Kekkosentiellä ja Hervannan valtaväylällä nopeusrajoitus on 50km/h tai enemmän.

Kaikilla asuntokaduilla on tulossa voimaan 30km/h nopeusrajoitus lukuun ottamatta niitä katuja, joilla jo nykyisin on 20km/h nopeusrajoitus.

Alueen pää- ja kokoojakatujen nopeusrajoitukset pysyvät pääosin ennallaan. 40km/h nopeusrajoitus jää voimaan Itsenäisyydenkadulle, Kalevan puistotielle, Sammonkadulle, Yliopistonkadulle, Ratapihankadulle, Kanslerinrinteelle, osalle Kalevantietä ja Rauhaniementietä, Rieväkadulle sekä Kaupinkadulle välillä Sammonkatu–Kalevantie.

50km/h nopeusrajoitus jää voimaanTeiskontielle, Viinikankadulle ja osalle Kalevantietä. Kekkosentien ja Hervannan valtaväylän nopeusrajoitukset pysyvät ennallaan.

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Kaduille voidaan laittaa esimerkiksi hidasteita tai parantaa suojateiden havaittavuutta. Rauhoittamistoimien suunnittelussa otetaan huomioon kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat ja muu palaute sekä liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet.

Kalevan, Kalevanrinteen, Kalevanharjun, Liisankallion, Tullin, Tammelan, Osmonmäen, Petsamon, Lapin sekä Lapinniemen alueen nopeusrajoitusuudistus toteutetaan viimeistään syksyllä 2021. Suurimmassa osassa Tamperetta uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.

Asukkaat ja muut alueella liikkuvat voivat kommentoida alueen nopeusrajoitusehdotusta vastaamalla karttakyselyyn, joka on avoinna 29. marraskuuta saakka.