Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tavara-asema siirtyi jo – nyt kaupunginhallitus käsittelee maanantaina aloitetta, jossa esitetään sen siirtämisestä luopumista

Tampereen tavara-asema on siirretty jo, mutta nyt kaupunginhallitus käsittelee maanantaisessa kokouksessaan Aarne Raevaaran valtuustoaloitteen siitä, että kaupungin tulisi luopua tavara-aseman siirrosta.

– Kysymys on arvovalinnasta. Tavara-aseman siirron vähintään 10 miljoonan kustannuksia voidaan verrata siihen, että pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti 27. helmikuuta eduskunnalle, että valtion budjetissa on 8,9 miljoonaa euroa koronaepidemiaan, Raevaara perustelee.

– Valtion budjetin koronaepidemian 8,9 miljoonaa euroa ovat hyvin todennäköisesti marginaalisen pieni osa lopullisista kustannuksista. Niiden sekä muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden kattamiseksi myös Tampereen kaupungin pitää luopua kaikista sellaisista hankkeista, jotka eivät tue kaupungin lakisääteisiä tehtäviä. Tässä tilanteessa Tampere ei voi käyttää yli 10 miljoonaa tavara-aseman siirtämiseen. Tavara-asema joko suojellaan paikallaan tai puretaan pois, Raevaara esittää aloitteessaan, joka on päivätty 16. maaliskuuta 2020.