Popedasta tuttu show-rumpali kaipaa ulkomaille – "Väki muistaa minut edelleen hyvin Japanissa..."

Bändi: Kysytyn Lacu Lahtisen Transworld Identity julkaisi uuden singlen. Se julkaistiin 93 maassa, ja pitkäsoiton äänitykset ovat alkamassa.

Lacu Lahtisen Transworld Identity tähtää musiikkinsa kanssa tosissaan myös Suomen-rajojen ulkopuolisille markkinoille. Yhtyeen soittajat ovat Tampereelta ja Pirkanmaalta tuttuja, pitkän linjan kasvoja. Transworld Identity
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen rumpali Kari ”Lacu” Lahtinen on ollut kysytty yhteistyökumppani aina, kun jokin pirkanmaalainen ryhmä on tarvinnut riveihinsä tai keikoilleen rock-uskottavaa rumpalia. Tarkasti kannuttava show-mies on ollut paitsi luotettavaa kuunneltavaa, myös viihdyttävää seurattavaa esimerkiksi Popedan rytmivastaavana.

50-vuotiaan Lahtisen veri vetäisi yhä ulkomaan lavoillekin. Sieltä mies sai esimakua Hanoi Rocksin 2000-luvun kokoonpanon rumpalina. Nyt Lahtinen pyrkii Suomen-rajojen ulkopuolelle Transworld Identityn rumpalina. Vahvasti pirkanmaalainen kokoonpano soittaa rehellisen vanhakantaista hard rockia: kitarasoolot ovat isoja eikä mitään varsinaisesti pyydellä anteeksi.

– Tuorein single meni julkaistavaksi 93 maahan. Väki muistaa minut edelleen hyvin Japanissa, jossa kävimme Hanoi Rocksin kanssa, ja sieltä on tullut paljon kyselyjä, Lahtinen kertoo.

Transworld Identity sai alkunsa Lacun ja vaimonsa Mila Bosan coverbändistä. Yhtyeen keikkaa oli katsomassa Skädämistä tuttu muusikko Jukka ”Riitis” Riitaluoma, joka kertoi esiintymisen jälkeen että homma toimisi omillakin biiseillä ja hän voi niitä myös tehdä.

– Riitis tekee luontevasti meille sopivaa materiaalia, Lahtinen kiittelee.

Oman vaimon kanssa työnteko samassa yhtyeessä ei ole erityisen haastavaa. Onhan soittaja selvinnyt esimerkiksi Andy McCoyn kanssa tehdystä ulkomaankiertueesta, ja tuttuja yhteistyökumppaneita ovat myös Michael Monroe kuten vaikkapa Popedan Pate Mustajärvikin.

– Tässä bändissä säästetään kuluissa, kun voidaan olla laulajan kanssa samassa hotellihuoneessa, rumpali sanoo ja nauraa päälle.

– Mitä Andyyn tulee, niin kun keikan jälkeen mennään vähän baariin istumaan, niin eihän sitä hauskempaa kaveria olekaan. Jutut tulevat sillä tutulla Andy-tyylillä ja värikynää lisätään juuri oikeisiin kohtiin... mitä pidempään tekee pitkiä kiertueita ulkomailla, sitä enemmän oppii päästämään toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Loppuvuoden osalta yhtyeellä on selvät sävelet. Kokopitkän albumin pohjien äänitys alkaa ensi viikolla ja sen osalta käydään jossain vaiheessa kustannusneuvotteluja.

– Ensi vuonna, jos korona suo, haluaisin ensin kiertää bändin kanssa suomalaiset festivaalit ja sen jälkeen suunnata esiintymään ihan kaikkialle maailmaan.

Transworld Identity

Pirkanmaalainen hard rock -bändi: yhtyeessä ovat mukana laulaja Mila Bosa, kitaristi Mika ”Lamppari” Lammensivu, basisti Jyrki Sirainen, kosketinsoittaja Junnu Kinnunen ja rumpali Kari ”Lacu” Lahtinen.

Yhtye julkaisi uuden singlen, balladin Somewhere East of Eden lokakuussa 93 maassa. Biiseistä vastaa Skädämistä tuttu Jukka ”Riitis” Riitaluoma.

Yhtye aloittaa kokopitkän albumin äänitykset marraskuun toisella viikolla. Myös sen kanssa tähdätään maailmanlaajuiseen jakeluun.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut