Syyte: Pirkanmaalaismies hankki läjäpäin dopingaineita verkkopalvelusta, hankinnat jatkuivat lähes viiden vuoden ajan

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt rikostapausta, jossa täkäläisen miehen epäillään hankkineen runsaasti dopingaineita verkkopalvelun kautta. Toiminta on syyttäjän mukaan jatkunut lähes viiden vuoden ajan. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Erikoissyyttäjä Kaisa Ahva vaatii pirkanmaalaismiehelle kahdeksan kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta kahdesta rikoksesta, joista molemmat liittyvät päihteisiin.

Ensimmäinen syytekokonaisuus liittyy törkeään dopingrikokseen: miehen epäillään vuosien 2014–2019 aikana suorastaan hamstranneen käyttöönsä monenlaisia dopingiksi luokiteltavia aineita. Erikoissyyttäjän näkemys on, että määrät olivat suuria siitä syystä että mies oli lähtökohtaisesti hankkinut aineita paitsi omaan käyttöönsä, myös edelleen myytäväksi.

Kaupanteko oli tapahtunut Silkkitie-verkkopalvelussa, jossa mies esiintyi nimimerkillä. Ostokset alkoivat joulukuussa 2014, jolloin mies hankki testosteronia, tamoksifeenia ja klomifeenia. Määrät riittivät noin neljään käyttökertaan. Myöhemmin mies hankki palvelun kautta muun muassa kasvuhormonia sekä istukkahormonia. Maksutoimitukset mies oli tehnyt bitcoineilla.

Syyttäjän näkemys on, että miehen hallussapitämät dopingaineet riittäisivät yli 45 keskimääräiseen käyttöjaksoon, ja dopingaineiden määrän perusteella aineet on todennäköisesti tarkoitettu levitykseen.

Mies vastaa lisäksi syytteeseen huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan mies oli hankkinut loppuvuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana samaisesta Silkkitie-palvelusta yhteensä seitsemän grammaa amfetamiinia sekä kuusi grammaa MDMA:ta.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut