Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Pirkanmaalaismies hankki läjäpäin dopingaineita verkkopalvelusta, hankinnat jatkuivat lähes viiden vuoden ajan

Erikoissyyttäjä Kaisa Ahva vaatii pirkanmaalaismiehelle kahdeksan kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta kahdesta rikoksesta, joista molemmat liittyvät päihteisiin.

Ensimmäinen syytekokonaisuus liittyy törkeään dopingrikokseen: miehen epäillään vuosien 2014–2019 aikana suorastaan hamstranneen käyttöönsä monenlaisia dopingiksi luokiteltavia aineita. Erikoissyyttäjän näkemys on, että määrät olivat suuria siitä syystä että mies oli lähtökohtaisesti hankkinut aineita paitsi omaan käyttöönsä, myös edelleen myytäväksi.

Kaupanteko oli tapahtunut Silkkitie-verkkopalvelussa, jossa mies esiintyi nimimerkillä. Ostokset alkoivat joulukuussa 2014, jolloin mies hankki testosteronia, tamoksifeenia ja klomifeenia. Määrät riittivät noin neljään käyttökertaan. Myöhemmin mies hankki palvelun kautta muun muassa kasvuhormonia sekä istukkahormonia. Maksutoimitukset mies oli tehnyt bitcoineilla.

Syyttäjän näkemys on, että miehen hallussapitämät dopingaineet riittäisivät yli 45 keskimääräiseen käyttöjaksoon, ja dopingaineiden määrän perusteella aineet on todennäköisesti tarkoitettu levitykseen.

Mies vastaa lisäksi syytteeseen huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan mies oli hankkinut loppuvuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana samaisesta Silkkitie-palvelusta yhteensä seitsemän grammaa amfetamiinia sekä kuusi grammaa MDMA:ta.