Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyhkynlaakson asuinalueen kaavamuutoksen luonnosaineisto on nyt tutustuttavissa – Tavoitteena 1 000 uutta asukasta

Tampereen Kaarilan kaupunginosaan kuuluvan Hyhkynlaakson uuden asuinalueen kaavamuutoksen valmistelu on edennyt siten, että kaavaluonnos ja muut valmisteluaineisto on nähtävillä 3. joulukuuta saakka ensisijaisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Kaarilan Hyhkynlaakson uuden asuinalueen asemakaavan etäyleisötilaisuus pidetään keskiviikkona 18. marraskuuta kello 16.30 alkaen. Kaava-aineistosta voi jättää mielipiteitä nähtävillä olon aikana kaupungin kirjaamoon.

Hyhkynlaakso laajentaa Kaarilan olemassa olevaa asuinaluetta siten, että se tarjoaa valmistuttuaan kodin noin 1 000 uudelle asukkaalle. Asemakaava mahdollistaa myös uuden päiväkodin rakentamisen.

Muutoksen valmistelu alkoi jo vuonna 2009 hakijan ja kaupungin järjestämällä arkkitehtuurikilpailulla. Sen jälkeen suunnitelmia on kevennetty ja kaava-aluetta on laajennettu.

Kaavan 13,35 hehtaarin kokoinen suunnittelualue sijaitsee Nokian moottoritien ja Pyhäjärven välisellä alueella noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta länteen. Aluetta rajaa luoteispuolella Nokian moottoritie, idässä Mattilankatu ja Pispan palvelukeskus ja etelässä Simolankatu sekä sen pohjoispuolella olevat pientalot.

Suunnittelualueesta noin 4,9 hehtaaria on kaupungin omistuksessa ja loput yksityisessä omistuksessa.

Alueen länsiosassa on puistoa sekä kaupungin taimistoaluetta, muu osa alueesta on peltoa. Suunnittelualue viettää laidoilta alueen keskellä olevaa kosteikkoa kohti. Rakentaminen sijoittuu nykyään viljelykäytöstä pois jääneelle peltoalueelle, alueen alavimpaan kohtaan.

Suunnittelun edetessä mukaan on tullut tarve tutkia kaupungin taimiston alueen mahdollisuus asumiseen sekä päiväkodin sijoitus alueelle. Vuonna 2011 laadittua osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa on tarkistettu vuonna 2019 kaavoituksen käynnistyttyä uudelleen.

Aiemmissa vaiheissa tullut palaute on otettu huomioon kaavatyössä.