Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa ja Tampereella poliiseja ammuskelleet veljekset saavat tuomionsa perjantaina – Syyttäjä vaatii kaksikolle 13 vuoden vankeusrangaistuksia

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa perjantaina päätöksensä Porvoon ja Tampereen poliisiampumistapauksesta. Tapahtumat ajoittuvat elokuun viimeiseen viikonloppuun vuodelle 2019, jolloin veljekset Richard ja Raymond Granholm asettivat ensin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ansan poliisipartiolle Porvoossa. Sen jälkeen alkoi karkumatka, joka päättyi sunnuntai-iltana Hämeenkyrön ja Ikaalisten rajalle.

Syyttäjien mukaan yksitoista poliisia oli hengenvaarassa takaa-ajotilanteen aikana. Miehet muun muassa yrittivät ampua poliiseja kohti pakoautostaan Tampereen Rantatunnelissa. Tähän liittyen syyttäjä on päättänyt syyttää veljeksiä myös kahdeksasta vaaran aiheuttamisesta sivullisille.

Virkatehtävissä olevan poliisin ampuminen on lain mukaan murhan yritys.

Syyttäjän mukaan tekojen motiivina oli aseiden ja muiden poliisityössä käytettävien tarvikkeiden ryöstäminen. Veljekset eivät ole lausuneet sanaakaan mahdollisesta motiivista tapauksen esitutkinnassa eivätkä oikeussalissa.