Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihan joka päivä ei Suomesta siirrytä Serie B:hen..." – Lauri Ala-Myllymäki siirtyy Veneziaan

Ilveksestä pitkään ulkomaille tähynnyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 23-vuotias Lauri Ala-Myllymäki on tehnyt pelaajasopimuksen Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Venezia FC:n kanssa.

Kyseessä on erittäin perinteinen, vuonna 1907 perustettu jalkapalloseura, jonka historiaan mahtuu muun muassa yksi Italian Cupin voitto sekä kaksitoista kautta Italian korkeimmalla sarjatasolla Serie A:ssa. Ala-Myllymäki vaihtaa Italian maisemiin tammikuussa, kun siirtoikkuna aukeaa.

– Olemme todella onnellisia, kun Lauri siirtyy urallaan eteenpäin. Venezia on hieno seura ja Serie B kovatasoinen sarja, mutta emme epäile hetkeäkään Laurin mahdollisuuksia siellä, sanoo Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi seuran tiedotteessa.

Joukkueen riveissä on pelannut vuosien varrella erittäin tasokkaita pelaajia. Yksi heistä on Uruguayn maajoukkuepelaaja Alvaro Recoba, joka pelasi joukkueessa lainasopimuksella vuonna 1999. Recoba edusti maataan maajoukkuetasolla 68 kertaa ja teki otteluissa yhteensä 10 maalia.

Ala-Myllymäkeä kuvaillaan seuran tiedotteessa jopa Ilves-legendaksi.

– Ilves on ollut oikeastaan aina iso osa elämääni ja olen iloinen, että olen saanut kasvaa seuran mukana kaikki nämä vuodet, pelaaja itse kuvailee tuntemuksiaan.

Myös Kaupunkilehti Tamperelaisen lukijat ovat arvostaneet Ala-Myllymäkeä.

Pelaaja on hallitseva Vuoden Tamperelainen Urheilija vuodelta 2019.