Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen pääpoliisiasema ja eteläinen paloasema ovat yhdistymässä Nekalaan saman katon alle – YLE: Vuokrarahatkin ovat tiedossa

Tampereen pääpoliisiasema ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen eteläinen paloasema ovat saamassa uudet tilat. Asiasta on käyty pitkään keskusteluja, ja sijaintikin tulisi olemaan sama mitä spekulaatioissa on esitetty eli Tampereen Nekala.

Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Molemmat toimijat ovat pitkään toivoneet uusia toimitiloja ja osittain myös samoin perustein: poliisiaseman koetaan olevan liikennesumpussa Sorilla, jonka ympäristöön on rakentunut viime vuosina paljon kaikenlaista. Kaupunki on puolestaan valmistelemassa kaavamuutosta Nekalaan tontille, josta on hyvät kulkuyhteydet useammille liikenneväylille.

Hallitusohjelmassa on näytetty peukkua pystysuuntaan uusille poliisitaloille. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että valtio on valmis maksamaan uusien rakennusten vuokria. Uusien poliisitalojen listauksessa on mukana myös Tampere.

Vaihtoehtona on esitetty sitäkin, pitäisikö Sorinkadulle rakentaa vielä lisätilaa. Siitä ajatuksesta on nyt kuitenkin luovuttu.

– Tontti sijaitsee poliisin toiminnan kannalta sumpussa, liian lähellä Kansi-Areenaa, sanoo Sisä-Suomen poliisipäällikkö Timo Vuola Ylen haastattelussa.