Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noutoparkin ja Tullintorin parkin väliin tehdään yhdystunneli Tampereella – työ alkaa maanantaina

Tampereen keskustassa Noutoparkin ja Tullintorin parkin välille tehdään yhdystunneli. Rakentaminen alkaa maanantaina 9. marraskuuta ja kestää kesäkuulle 2021 saakka. Työstä aiheutuu liikennejärjestelyjä Pakkahuoneenaukiolla ja sen lähistöllä jalankulkijoille ja pyöräilijöille sekä taksi- ja palvelubussiliikenteelle.

Tunneli sijoittuu Tullikadun ja Pakkahuoneenaukion välille, Pakkahuoneen ja S-Market Pendoliinon kiinteistöjen välissä olevien portaiden alle. Tunneli tulee noin kuuden metrin syvyyteen ja on noin 15 metriä pitkä ja tärkeä osa alueen jatkokehitystä.

Osa aukiosta rajataan aidoilla työmaa-alueeksi. Kiinteistöille pääsee kulkemaan työmaan aikana. Yhdystunnelin rakentaminen vaatii Pakkahuoneen ja Tullikadun välisten portaiden purkamisen työmaan ajaksi eikä portaita ja niiden edustalta pääse kulkemaan. Portaat palautetaan nykyiselleen työmaan päätyttyä. Työnaikainen kiertoreitti on merkitty opastetauluin ympäristön kulkureiteille.

Pakkahuoneenaukiolla tehdään muutoksia myös taksi- ja palveluliikenteen autoilla ajamiseen. Taksit kiertävät aukion pohjoissivulla ja Pali-autot lounaisosassa. Siksi etuajo-oikeuksia alueella muutetaan liikenteen saamiseksi turvallisemmaksi ja joustavammaksi. Uudet etuajo-oikeudet merkitään liikennemerkein ja opastein.

Aukion portaat ja Tullikamarin edusta pyritään saamaan jalankulkijoiden käyttöön jo ennen työmaan valmistumista.