"Vielä ei tuntunut, että olisi aika lopettaa" – Ilves-kapteeni Mika Hilander siirtyy Valkeakosken Hakaan

Pitkään tamperelaisseurojen maalin suulla nähty Mika Hilander, 37, siirtyy pelaamaan Valkeakosken Hakaan. Hilanderia huhuiltiin koskelaisjoukkueeseen jo ennen kauden 2020 alkua, ja nyt siirto on tosiasia.

Hilander on nähty Pirkanmaalla niin Tampere Unitedin, FC Hämeenlinnan, PP-70:n, Nokian Palloseuran kuin TPV:nkin maalilla. Edustusjoukkuetasolla ura alkoi kaudella 2001. Väliin mahtui kolme kautta Kuopion Palloseuran veräjänvartijana (2011–2013).

Kokeneen maalivahdin kausi Ilves-maalilla oli odotuksiin nähden pettymys, ja Tampereella olisi ollut ensi kaudeksi luvassa rotaatiomaalivahdin rooli. Lähtökohtaisesti Hilander on Valkeakoskella pelaava maalivahti. Kyseessä on kaksivuotinen sopimus.

– Vielä ei tuntunut, että olisi aika lopettaa. Ilveksestä ei löytynyt itselle sopivaa roolia ja Hakassa sellainen oli tarjolla. Toki se pelipaikka pitää täälläkin ansaita, Hilander kommentoi Hakan tiedotteessa.

Ilveksessä pitkään kapteenin nauhaa kantanut maalivahti uskoo tuovansa johtajuutta myös Hakan koppiin.

– Avoimin mielin lähden Hakan mukaan. Tuon joukkueeseen ainakin liigakokemusta, mutta uskoisin tuovani myös johtajuutta niin kentälle kuin koppiinkin.

Valmentaja Teemu Tainio on hankinnasta hyvillään.

– (Hilander on) Ehdoton johtava pelaaja, joka antaa palautteen puolustuslinjalle välittömästi. Erinomainen torjuja ja ulottuva voittajatyyppi, Tainio kertoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut