Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä mies oikein on liigaottelun hienoilla maaleilla ratkaissut 17-vuotias Ilves-hyökkääjä? – KSML: "Di Marialta olen ottanut mallia"

Keskiviikkoiltana Tampereen Ratinan stadionilla jalkapalloyleisö sai ihmetellä jälleen uutta Ilves-pelaajaa onnistumassa, kun vasta 17-vuotias Maksim Stjopin otti joukkueensa reppuselkään ja iski kaksi maalia Hongan verkkoon.

Varsinkin toinen maali oli komea yksilösuoritus ja antoi viitteitä sellaisesta henkilökohtaisesta osaamisesta, jolla ura jatkuu jossain vaiheessa varmuudella Suomen-rajojen ulkopuolella. Viileä sijoitus ohi Honka-maalivahti Markus Uusitalon läpiajon päätteeksi oli hienoa katsottavaa.

Ilves-Honka -ottelun maalit voit katsoa tästä koosteesta:

Ennen keskiviikkoillan ottelua Stjopin oli pelannut Veikkausliigaa yhteensä noin puolisen tuntia. Itsevarmuutta nuorelta pelaajalta ei puutu, ja sen toki näki kenttätapahtumistakin.

– (PSG:ssä pelaavalta) (Angel) Di Marialta olen ottanut mallia, ihan samanlaisia maaleja. Jännitti vähän, kun sain tietää, että olen avauksessa. Tuntui niin hyvältä, kun sai tehtyä sen maalin, Stjopin kommentoi ottelun jälkeen Keskisuomalaisen mukaan.

Kun Stjopin otettiin vaihtoon toisella puoliajalla, katsomo taputti seisaaltaan – ja niin taputti myös päävalmentaja Jarkko Wiss.

– Maksimilla on poikkeukselliset ominaisuudet ja hänessä on paljon samaa kuin Naatan Skytässä. Vihdoinkin Stjopinilla on ollut pidempi onnistunut ja yhtäjaksoinen harjoittelujakso alla. Talvella oli vielä kaikenlaista lastenvaivaa, Wiss kuvailee Ilveksen otteluraportissa.

Yksi kehityskohde joukkueen nuoriin pelaajiin liittyy. Stjopin kamppailee sinnikkäästi isompienkin puolustajien kanssa, mutta fyysisesti nuori mies kaipaa vielä lisää kamppailuvoimaa.

– Nuoret ovat ansainneet vastuunsa. Kauden mittaan moni on näyttänyt kakkosjoukkueessa ja poikamaajoukkueissa, että kehityskäyrä on vahvasti nousussa. Pallollinen pelaaminen on aika hienon näköistä. Nyt onkin sitten pitkä talvi aikaa kehittää etenkin fyysisiä ominaisuuksia, Wiss kommentoi otteluraportissa.