Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere ehdolla älykaupunkikisassa hiilineutraaliudella – Kilpailijat muun muassa Kiinasta, Venäjältä ja Brasiliasta

Tampere on mukana ainoana pohjoismaisena kaupunkina kansainvälisen älykaupunkikilpailun finaalissa.

Kilpailua isännöi Barcelonassa järjestettävä vuosittainen messu- ja konferenssitapahtuma Smart City Expo. Voittaja selviää 18. marraskuuta.

Tampere on ensimmäistä kertaa ehdolla voittajaksi kaupungeille suunnatussa City Award -kategoriassa. Palkinto myönnetään kaupungille, joka on kehittänyt erityisen laajan ja asukkaat huomioivan strategian, jossa yhdistyvät erilaiset projektit, aloitteet ja toimintaperiaatteet.

Tampereen kilpailuehdotus keskittyy Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekarttaan, joka on kaupungin laaja-alainen ilmasto-ohjelma. Ilmastotyötä tukevat ilmastobudjetti ja erilaiset yhteistyön muodot, kuten Tampereen seudun ilmastokumppanuustoiminta yrityksille ja yhdistyksille sekä asukkaille suunnattu Ilmastosankari-kampanja.

– Tampereella on runsaasti älykaupunkikehittämiseen liittyviä vahvuuksia, joista päätimme lähteä hakemaan palkintoa kestävän kehityksen osaamisellemme. Haluamme jakaa oppejamme ja kokemuksiamme muille, kertoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta tiedotteessa.

Tampereen lisäksi City Award -palkintoa tavoittelevat Belo Horizonte (Brasilia), Lissabon (Portugali), Pietari (Venäjä), Shanghai (Kiina) ja Yokohama (Japani). Voittajat ilmoitetaan suorassa verkkogaalassa 18. marraskuuta.