Tampere Rock City: Tampere Guitar Festival puhuu kuudella kielellä

Festarit: Taitavaa soittoa verkossa ja livenä!

Kansainvälisesti arvostettu Ismo Eskelinen kitaroi Tampereella lauantaina. Felix Broede

Markku Makkonen

Tampere Guitar Festival on parasta aikaa käynnissä.

Iso osa tapahtuman konserteista soi verkossa, mutta luvassa on myös kaksi äärimmäisen laadukasta live-keikkaa Tampereen Musiikkiakatemiassa.

Perjantaina Pyynikin kupeeseen saapuu Petri Kumela, joka esittää Tampereen kitarafestivaaleilla pitkään hautuneen Pienet otukset -kokoelmansa.

Levy julkaistiin huhtikuussa 2020 yhdessä Kumelan, kuvittaja Erika Kallasmaan sekä runoilija Laura Ruohosen Otus Opus -runokuvakirjan kanssa.

Myös Ruohonen ja Kallasmaa vierailevat Tampereen konsertissa visualisoinnin ja runojen merkeissä.

Kokoelmasta on tullut ikään kuin Kumelan henkilökohtainen eläintarha, jonka synnyttämiseen ovat osallistuneet lukuisat eturivin säveltäjät ympäri maailmaa. Kumela on maamme kiinnostavimpia ja monipuolisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan ennakkoluulottomuudestaan sekä muuntautumiskyvystään.

Kumela on maamme kiinnostavimpia ja monipuolisimpia kitaristeja.

Lauantain kitarasankari on Ismo Eskelinen.

Yhtenä maailman parhaista klassisista kitaristeista tunnettu Eskelinen on tuttu vierailija niin suurimmilla kansainvälisillä festivaaleilla kuin orkesterien solistina maailmanlaajuisesti.

Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa toteutettavassa konsertissa kuullaan muun muassa Sibelius-palkitun Jukka Tiensuun Daydreams kitaralle ja elektroniikalle sekä Julian Bream Trustin tilausteos Olli Mustoselta.

Vastapainoksi mukana on espanjalaista vihuelamusiikkia 1500-luvulta, kuten Luys De Narváezin kappaleita kokoelmasta Los Seys Libros del Delphin de Música ja Alonso Mudarran kappaleita kokoelmasta Tres Libros de Musica en Cifras para Vihuela.

Lisäksi Ismo Eskelinen juhlistaa Tampereella toukokuussa 2020 julkaistua Kromos-resitaalialbumiaan.

Ismo Eskelinen Tampereen Musiikkiakatemiassa la 7.11.

tgf.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut